Amaç ve Kapsam

Memba Su Bilimleri  Dergisi

Su bilimleri alanında biyoloji, ekoloji, içsular, balık besleme, balık avcılığı, balıkçılık teknolojisi, balıkçılık ekonomisi ve yönetimi, su ürünleri işleme teknolojileri, su kimyası, mikrobiyoloji, alg biyoteknolojisi, denizel organizmaların korunması, acısu ve tatlı su habitatları ve kirlilik, ekotoksikoloji, tarımsal ve çevresel sürdürülebilirlik, iklim ve bitki büyüme modelleri, iklim değişikliği, doğal ve hidrometeorolojik afetler, uzaktan algılama, coğrafi bilgi teknolojileri, kıyısal alanlar, flüvyal sistemler, karstik sahalar, kurak ve yarıkurak topografyalar, mekansal analiz ve modelleme, biyocoğrafya, fiziki coğrafya, beşeri ve ekonomik coğrafya, jeomorfoloji, çevresel sorunlar, hayvansal ve bitkisel biyoteknoloji alanlarında İngilizce ve Türkçe orjinal makaleler, kısa notlar, teknik notlar, raporlar ve derlemeleri yılda dört sayı (Mart, Haziran, Eylül, Aralık) olarak yayınlanan online, açık erişimli, uluslararası hakemli dergidir. Dergimize gönderilen makaleler dergimiz şablonuna uygun olarak hazırlanmalı ve yüklenme sırasında intihal analizi yapılmalıdır. İntihal analizi neticesinde % 30'un altında intihal oranına sahip olan aday makaleler değerlendirilmek üzerek kabul edilir. 

Memba Su Bilimleri Dergisi TRDizin, SOBIAD, CAB Direct, Google Scholar, Paperity, Asosindex, Academic Journal Index, CNKI Scholar dizinlerinde taranmaktadır.


Su bilimleri alanında;

Biyoloji,

Ekoloji,

İçsular, deniz ve eklembacaklılar yetiştiriciliği,

Balık besleme,

Coğrafi bilgi teknolojileri

Balık avcılığı,

Balıkçılık teknolojisi,

Balıkçılık ekonomisi ve yönetimi,

Su ürünleri işleme teknolojileri,

Su kimyası,

Mikrobiyoloji,

Alg biyoteknolojisi,

Denizel organizmaların korunması,

Acısu ve tatlı su habitatları ve kirlilik,

Ekotoksikoloji,

Ayrıca;

Çevresel ve tarımsal Sürdürülebilirlik,

İklim ve bitki büyüme modelleri

iklim değişikliği,

Doğal afetler,

Hidrometeorolojik afetler,

Uzaktan algılama,

Kıyısal alanlar,

Kurak ve yarıkurak topografyalar,

Mekansal analiz ve modelleme,

Biyocoğrafya,

Fiziki coğrafya,

Beşeri ve ekonomik coğrafya,

Jeomorfoloji,

Çevresel sorunlar,

Hayvansal ve bitkisel biyoteknoloji,

Hayvansal ve bitkisel üretim gibi konu kapsamlarına sahiptir.




bccd/a890/715f/678e2c493d0f2.dochttps://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/33055https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/33055

Yayımlanma Ayları
Mart Haziran Eylül Aralık
Son Güncelleme Zamanı: 27.01.2025 11:58:54