DergiPark Süreç Rehberi

SIKÇA SORULAN SORULAR


EDİTÖRLER İÇİN


1. Makale iade et ne demek?

Editör makaleyi yazara iade etmek isterse, yani "makaleyi geri çekmek" isterse, "iade et" işlemini kullanabilir. Makale yazara telif haklarıyla verilir, makale dergiden düşer. Yazar isterse başka dergiye gönderebilir.

Makale yeniden sürece alınamaz. Süreç işlemine alınması isteniyorsa, yazar tarafından yeniden form doldurularak dergiye makale gönderilmelidir.

2. Makaleyi yanlışlıkla istatistik editörüne/dil editörüne/mizanpaj editörüne vs. atadım, ne yapabilirim?

Atanan editörlerin hemen altındaki "..." 3 nokta seçeneği ile atamayı iptal edebilirsiniz. Makale tekrar atayan kişiye (sekretere, editöre) döner.

3. Makaleyi yanlışlıkla yazara gönderdim, ne yapabilirim?

Yazarın üzerindeki makaleyi sağ taraftaki "Yeniden Gönderimi İptal Et" ya da "Revizyonu İptal Et" seçenekleri ile iptal edebilirsiniz. Böylece makale onu atayan kişiye (Editöre, Sekretere) döner.

4. Dergi editörüyüm, makaleleri görebiliyorum ama üzerinde hiçbir işlem yapamıyorum, neden?

Makalede işlem yapabilmeniz için, makaleye "Editör" olarak atanmanız gereklidir. Editör olarak atandıktan sonra tüm işlemleri görebilirsiniz.

  • Makalenin sağ tarafından "Editör Ata" seçeneği ile makaleyi üzerinize alabilirsiniz.
  • Makale başka bir editörün üzerinde ise, Değerlendirme sekmesindeki "Yeniden Ata" seçeneğini kullanabilirsiniz.

5. Eski süreçteki yazışmalarıma nereden ulaşabilirim? Eski süreçteki değerlendirme formlarını yazara nasıl gönderebilirim?

Eski süreçteki diyalogların hepsi "MESAJLAR" sekmesine taşınmıştır. "Mesajlar"dan indirebilir ve "Dosyalar" menüsüne geçerek yükleyebilirsiniz. Yüklerken yazara görünürlüğünü de açmalısınız.
Eski süreçten aktarılan formlarda hakemlerin adı bulunmaktadır. Kör hakemlik için, Dosyalardan yüklemeden önce hakemin adını silerek yüklemeyi unutmayınız.


Videoyu izlemek için tıklayın 


6. Hakem ata butonuna tıkladım, ancak mail gitti mi göremedim.

Hakem atandıktan sonra Değerlendirme sekmesinde her bir hakem için, tabloda en sağda yer alan "Davet et" butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu sırada gönderilecek mail şablonu önünüze çıkacaktır. Sonraki versiyonda toplu hakem atama gibi özellikler eklenecektir.


7.a. Hakeme göndereceğim değerlendirme sürümünü nasıl yükleyebilirim?

Hakem atama işlemlerinden önce, "DOSYALAR" sekmesindeki "MAKALE DOSYALARI" kısmından, yazarın yüklediği tam metnin yanında "Düzeltilmiş versiyonu yükle"ye tıklayıp, hakem sürümünü yükleyebilirsiniz (mesela yazar isimlerinin olmadığı dosya). Hakeme görünürlüğünü açmayı unutmayınız.

Ardından Değerlendirme sekmesine geçerek hakem atama işlemleri yapabilirsiniz.

Hakemin göreceği dosya sizin son yüklediğiniz ve görünürlüğünü açtığınız hakem sürümüdür. 

Ayrıca videosunu izlemek için tıklayın

7.b. Atanan hakemler, değerlendirecekleri dosyaları göremiyorlar. Dosya yükleyemiyorum. Ne yapabilirim?

Hakem atamadan önce değerlendireceği dosya, "MAKALE DOSYALARI" alanından yüklenmeli ve dosya görünürlüğü hakeme açılmalıdır. Ardından hakem atanmalıdır. Böylece daveti kabul eden hakem dosyayı görebilir.
Hakem, daveti kabul ettiğinde işlem sırası hakeme geçer. Editör bu sırada dosya düzenleyemez. Editör, dosyaya müdahale etmek istiyorsa aşağıdaki adımları uygulamalıdır:

  • "Değerlendirme" sekmesine geçiniz.
  • Hakemlerin yer aldığı tabloyu sağa kaydırınız ve daveti kabul eden hakemlerin yanındaki "iptal et" butonlarına tıklayarak geçici süreliğine hakemlerinizi iptal ediniz. Bu sırada hakemlere mail göndermeden işleme devam edebiliyorsunuz.
  • Hakemleri iptal ettiğinizde, makalenin durumu "Editörde" olacaktır. Sizin üzerinizde iken dosya değişikliği ya da görünürlük ayarı yapabiliyorsunuz.
  • "Dosyalar" sekmesine geçiniz ve değerlendirilmesini istediğiniz dosyayı hakeme açınız. Hakemler, "Makale Dosyaları" alanında yüklü olan dosyaları görebilir.
  • Dosya düzenleme işleminizin ardından, "Değerlendirme" sekmesine geçiniz.
  • Değerlendirme yapmasını istediğiniz hakemleri sağ taraftaki "Hakem ata" seçeneği ile yeniden atayınız. Ve davet ediniz. Hakemleriniz fazladan bir bildirim almış olacaklar sadece.
  • Daveti kabul ettiklerinde ise, "Dosyalar" menüsünden yüklediğiniz son dosyayı görebilecekler.

8. Uzmanlık alanlarım boş gözüküyor, nasıl doldurabilirim?

https://dergipark.org.tr/tr/user/update adresine girerek, uzmanlık konularınızı yazabilirsiniz. Uzmanlık konularının dolu ve ayrıntılı olması, bulunmanızı kolaylaştıracaktır.

9. Makale yazım ve dil editöründe, ancak kendisi dosyayı yüklediğini bildirmesine rağmen hala onun üzerinde gözüküyor. İşleme nasıl devam edebilirim?

Atanan kullanıcılar dosyaları ekledikten sonra "İşlemi tamamla" butonuna tıklamalılar. Böylece makale, atamayı yapan kişiye Editöre ya da Sekretere dönecektir.

Diğer türlü, sistemimiz, atanan kişinin işlemini tamamlayıp/tamamlamadığını anlayamaz.

Eğer atanan editöre ulaşılmazsa, işlemi iptal edip, kalan işlemlere devam edebilirsiniz

10. Ön kontrolde önceki sistemde eklediğim formları göremiyorum, neden?

Yeni sürece sadece hakem formlarınız aktarılmıştır. Ön kontrol ve düzenleme formları artık kullanılmamaktadır. Daha önceden doldurulan bu formlarınıza "Mesajlar" alanından ulaşıp, indirebilirsiniz.

11. Makaleye alan editörü, yazım-dil editörü ya da mizanpajcı atadım, ama e-mail gitti mi göremedim?

Bu e-mail süreç içerisinde otomatik gönderiliyor. Dergi içerisindeki "Eposta taslakları" menünüzden yeni süreç şablonlarına müdahale edebilirsiniz.

12. Görev bitiş tarihi nedir, nasıl değiştirebilirim?

Yeni süreçte en yeni özelliklerinden biri olan görev bitiş tarihi/due date süreçte atanan tüm kullanıcılar için eklenebilir olarak getirildi. Editör panelinden MENU>>Gönderi ve Süreç Ayarları>>Süreç Ayarları>>Süre Ayarları menüsünden genel süre ayarlarınızı yapabilirsiniz. Bu sayfada yapılan değişiklikler dergiye bundan sonra gelen makaleler içindir.

Süreçteki makalede süre ayarı yapmak için, "Süreç ayarlarını düzenle" menüsünden görev bitiş tarihlerini düzenleyebilirsiniz. Süreçte bir sonraki işlemde süreler istediğiniz gibi değişecektir.

Due date'i geçmiş tüm makaleler KIRMIZI gözükecektir. Editörlük dışındaki rollerde süre geçince işlem yetkileri kısıtlanıyor. Editörlük tarafından sürelerinin uzatılması halinde işleme devam edebilirler. Süreç içerisinde atanmış kullanıcıların görev süresini yanındaki "süre değiştir" seçenekleri değiştirebilirsiniz. 

Editör, Alan editörü, Editör yardımcısı için de görevi bitiş süresi vardır. Ancak bu süre bilgisi sadece yazarı bilgilendirme amaçlıdır. Editörün süresi geçse bile yetkisi kısıtlanmaz, işleme kaldığı yerden devam edebilir.



YAZARLAR VE EDİTÖRLER İÇİN


13. Makale dosyaları ve Süreç Dosyaları arasındaki fark nedir?

Makale dosyaları süreç boyunca değerlendirmelerin bu dosyalar üzerinden yürüdüğü, revizyonlarının bu dosyalar üzerinden yapıldığı ana dosyalardır. Atadığınız kullanıcılar, "Makale Dosyaları"na yüklenmiş dosyaları görebilir, indirebilir. Kullanıcı atamaları sırasında buradaki dosyalar değiştirilmelidir.
Değiştirdiğiniz sırada önceki dosya korunur ve editörler önceki versiyonları görebilirler.

Süreç Dosyaları'nı sadece Editör, Alan editörü ve Editör Yardımcısı görebilir. Bir de görünürlüğü açıldıysa yazar görebilir.

Atanan diğer roller, Süreç Dosyalarında sadece kendi yükledikleri dosyaları görebilir. Diğer kullanıcıların yüklediği dosyaları göremezler.

Örnek1; Makaleye hakem atamak istiyorsanız, öncelikle Dosyalar>>Makale Dosyaları>>Tam metin>>"Düzeltilmiş versiyonu yükle" seçeneği ile dosyayı yüklemeli ve görünürlüğünü hakeme açmalısınız. Böylece daveti kabul eden hakemler yüklenilen ve görünürlüğü açılmış dosyayı görebilecektir.

Örnek2; Atadığınız yazım dil editörü, son okuyucu, mizanpaj editörü, istatistik editörü sadece "Makale Dosyalarında" yüklü olan dosyaları görebilir, indirebilir. Görünürlük ayarlanmasına gerek yoktur.
Süreç dosyalarına yükleme yapabilirler. Ama yüklediklerini sadece yetkili editörler görebilir.

İzlemek için tıklayınız


14. Yazar olarak revizyon dosyası nasıl yükleyebilirim? Süreç Dosyalarında veya makale dosyalarında yükleme butonu yok? 

Makalenin durumu YALNIZCA "Yazarda" ise, makalenin revize edilmiş versiyonunu yükleyebilirsiniz. Öncelikle durumunun sizde olduğundan emin olunuz.
Diğer durumlarda (Editörde, Karar aşamasında, Değerlendirmede, Yazım ve Dil kontrolünde vb.) yazar dosya ekleyemiyor. Yazarın dosya yükleyebilmesi için, dergi editörlüğünün makaleyi yazarın üzerine göndermesi gerekir. Bu işlem için dergi editörlüğü ile iletişime geçiniz.

Editörlük, makaleyi sağ taraftaki seçeneklerden "Yazara Tekrar Gönder" ya da "Karar Ver>>Revizyon İste" seçeneği ile yazara gönderebilir.

Makale yazara gönderildiğinde, DOSYALAR-> MAKALE DOSYALARI altında TAM METİN --> "Düzeltilmiş Versiyonu Yükle" butonu ile revizyonunuzu yükleyebilirsiniz. Ardından işleminizi tamamlayınız.


Yardım Videosu



EDİTÖRLER İÇİN


Rehber için tıklayınız

15. Yenilenen Hakem formunun avantajları nelerdir?

Hakem formumuz yenilendi, artık çok daha kolay yönetilebilir. Forma yeni eklenen bilgiler: "Yazara Not", "Editöre Not", "Öneri"
Eklenen bu alanların cevapları sistemimiz tarafından tutulmaktadır. Böylece forma tıklamadan hakem tablosunda cevabı görebileceksiniz.

Ayrıca ileride eklenecek "EDİTÖRLER İÇİN İSTATİSTİK SİSTEMİ"nde hakem yanıtlarını bu formu kullanarak çekebileceğiz, siz de hakem tablosunda bu verilerden yararlanabileceksiniz.

Bir diğer avantajı da süreç raporu alırken (TR Dizin gibi dizinlere göndermek için), bu formdaki veriler süreç raporunda gösterilmektedir.

16. Kendi hakem formumu nasıl gönderebilirim? Hakem ata dediğimde değerlendirme formu alanında hiç bir form gözükmüyor?

Yukardaki avantajlarına rağmen kendi hakem formunuzu kullanmak istiyorsanız;

Göndermek istediğiniz formu, Dosyalar>>Makale Dosyaları alanından yükleyip, hakeme görünürlüğünü açabilirsiniz. Ardından hakemi davet ederken "Standart değerlendirme formu"nu seçerek davet gönderebilirsiniz.
Hakemler daveti kabul ettiklerinde, Değerlendirme adımında standart formumuzun sorularını (yazara not, editöre not, öneri) göreceklerdir. Dosyalar menüsüne geçtiklerinde ise hem değerlendirme dosyasını hem de yüklediğiniz değerlendirme formunu indirebileceklerdir.


17. Editör panelindeki makalede, KARAR VER ne demek? Yazardan revizyon nasıl isteyebilirim? Kararı nasıl geri alabilirim? 

Karar ver işlemi diğer standart sistemlere bakılarak uyarlanmıştır (Science Direct gibi).

Hakem formlarını ve önerilerini yazara göndermek istediğinizde, yani yazardan revizyon istediğinizde öncelikli olarak dosyaları kontrol ediniz. Tüm hakemler dönüş yapmış olmalıdır.
Ardından "Karar Ver" butonuna tıklamalısınız. Böylece yazardan "major/minor revizyon" isteyebilir ya da makaleyi "kabul edebilir", "reddedebilirsiniz".

Karar ver işaretlendikten sonra açılan KARAR sekmesinde hakem form yanıtlarının özet görüntüsünü, varsa editör yardımcısının veya alan editörünün yorumlarını/önerilerini görebilirsiniz.
Makalenin yazara gönderilmesi için "Major" ya da "Minör" revizyon seçerek kaydediniz.

İzlemek için tıklayınız


Karar ver butonuna tıklandığında "Karar" sekmesi açılır. Makalenin durumu "Karar Bekleniyor" olur. Henüz karar işaretlenmemiştir.

Kararı işaretledikten sonra, sağ taraftaki seçeneklerde "Kararı değiştir" seçeneği görünür. Bu seçenek ile makaledeki kararı (revizyon, kabul, ret) iptal edebilirsiniz. Böylece makale "Karar bekleniyor" durumuna döner.


18. Makalenin durumlarını nasıl takip edebilirim?

Editör iseniz, panelinize geçerek sol taraftaki filtrelerden makale durumlarına ulaşabilirsiniz.

Yazar iseniz, panelinizde ve makalenizin süreç sayfasındaki "Durum" alanından kontrol edebilirsiniz. Örneğin: Değerlendirmede, Yazım ve Dil Kontrolünde, Editörde, Hakemde, Karar Bekleniyor, Mizanpajda gibi.

İzlemek için tıklayınız 


19. Değerlendirme durumunda olan bir makaleyi Editör olarak üzerime nasıl alabilirim? Hakemleri nasıl iptal edebilirim?

Hakemlerin gösterildiği tabloda değerlendirmesini tamamlamayan hakemler için "iptal et" seçeneği bulunmaktadır. Bu buton ile mail göndermeden iptali gerçekleştirebilirsiniz. Böylece makale Editörün üzerine geçecektir.

İzlemek için tıklayınız. 


20. Revizyonu gelmiş bir makaleyi hakeme tekrar nasıl gönderebilirim?

Öncelikle Dosyalar menüsüne geçerek, gönderilen revizyonu kontrol etmeli ve hakeme görünürlüğünü açmalısınız.

Ardından, sağ taraftaki işlemlerden "Hakem Ata" butonuna tıklayarak, revizyonu görmesini istediğiniz hakemleri yeniden atayıp, davet etmelisiniz. Daha önce atadığınız hakemleri atamak istiyorsanız, tablodaki hakeminizin yanında yer alan "Yeniden ata" butonunu kullanabilirsiniz.

İzlemek için tıklayınız. 


21. Makale kabul olduktan sonra dizgisini nasıl yapabilirim? DOI nasıl alabilirim?

İzlemek için tıklayınız. 

Makaleyi kabul ettikten sonra makale yayın sürecine geçer. Yayın sürecindeki makalelerinize, sağ taraftaki "DOI al" butonu ile doi numarası isteğinde bulunabilirsiniz. DOI numarası isteğiniz 1 saat içerisinde geçerli olacaktır.

Geçiş sürecine denk geldiği için doi numarası alamadığınız makaleler olabilir. Bu makaleleri dergi adı ve ID numarası ile tarafımıza mail atabilirsiniz.


22. Makaleleri topluca nasıl arayabilirim? Bir makalenin durumunu bilmiyorsam, makaleye nasıl ulaşacağım?

Editör rolünüze geçiniz. Sağ üst köşedeki MENU butonuna tıklayınız. Sayılar ve Makaleler başlığından "Makaleler" sayfasına geçiniz.
Açılan sayfada makaleyi aratınız ve yanındaki "Süreç" butonuna tıklayınız.

İzlemek için tıklayınız. 


23. Süreç ayarlarını, süre ayarlarını nasıl yapabilirim? Editörlerin yetkilerini nasıl kısıtlayabilirim? Alan Editörünün sadece öneri yapmasını istiyorum, nasıl yapabilirim?

Editör rolünüze geçiniz. Sağ üst köşedeki MENU butonuna tıklayınız. Gönderi ve Süreç Ayarları başlığından "Süreç Ayarları" sayfasına geçiniz.
Açılan sayfada, süreç, süre ve editör takımı ayarlarınızı yukarıdaki menülere tıklayarak yapabilirsiniz.
Bu ayar geneldir ve derginize bundan sonra gelecek makaleleri etkiler.

İzlemek için tıklayınız.

Süreçte yer alan makaleler için ayar yapmak isterseniz, makale editörü süreç sayfasında sağ taraftaki seçeneklerde yer alan "Süreç Ayarlarını Düzenle" butonuna tıklayabilir.


24. "Karar bekleniyor"daki makalemi hakemlere nasıl gönderebilirim?

Süreç sayfasındaki "Değerlendirmeye geri dön" seçeneğine tıklayınız. Böylece makale "Editörde" durumuna geçecektir. Editörde iken yeniden hakem atayabilirsiniz.

25. Erken görünümdeki makalenin dosyasını nasıl değiştirebilirim?

Editör panelinden, MENU>>Sayılar ve Makaleler>>Makaleler>>Makale Dosyaları>>Düzenle butonu ile tam metin dosyasını değiştirebilirsiniz. Bu sırada önceki dosya süreç sayfasında korunur. 


26. Yayın sürecindeki makaleye yazar dosya yükleyebilir mi?

Yayın sürecindeki makalenizde yazarın dosya göndermesini istiyorsanız, makale mizanpaj editöründe ya da son okumada olmalıdır. Bu iki rol yazardan dosya isteyebilir, yazar dosyasını yükleyebilir.


27. Yanlışlıkla makaleyi kabul ettim, reddettim. Nasıl geri alabilirim?

Karar işaretlendiğinde, makalenin süreç sayfasındaki "Kararı Değiştir" seçeneği ile önceki kararı iptal edebilirsiniz. Makale "Karar Bekleniyor" durumuna geçecektir. Yeni kararı işaretleyebilirsiniz.

Makale ön kontrolde iken reddedildiğinde, "Red kararını iptal et" seçeneği çıkmaktadır. Böylece kararı iptal edebilirsiniz. Makale "Editörde" durumuna geçecektir.


HAKEMLER İÇİN


28. Değerlendirme davetini nasıl kabul edebilirim? Dosyayı nasıl görüntüleyebilirim?

Makaleye atandığınız e-posta adresiniz ile sisteme giriş yapınız. Panelinizdeki derginin üzerine tıklayınız ve Hakem rolüne geçiniz.
Açılan sayfada "Yeni Davetiye"de makaleyi görebilirsiniz. Üzerine tıklayıp, Göster'e geçiniz. Böylece makalenin süreç sayfası açılmış olacaktır. Daveti kabul etmenizin ardından Dosyalara ulaşabilirsiniz.

Dosyalar menüsünden dosyayı indirebilir ve değerlendirmenizi "Yeni Dosya Ekle" butonu ile yükleyebilirsiniz.

Ardından formu doldurarak değerlendirmenizi tamamlayabilirsiniz.

İzlemek için tıklayınız.

Rehber için tıklayınız.





Yeni süreç Sisteminin Getirdiği Avantajlar ve Başlıca Özellikleri;

  • Uluslararası standartlara uygun hazırlanmıştır. Dünyada kabul görülen ve en çok kullanılan ScienceDirect makale yönetim sistemiyle benzerliği yüzde 80den fazladır.
    Bu sayede dergilerin kalitesini artırmak amaçlanmıştır.
     
  • Tüm sistem mobil uyumludur, responsivedir.

  • Yeni süreç sistemi, TRDizin başta olmak üzere dizinler tarafından istenen süreç raporlarının takibinin daha kolay olması hedeflenerek yapılandırılmıştır.

  • Türkiye'nin en büyük akademik platformu olan DergiPark'ın bu seneki en büyük hedeflerinden biri olan istatistik sisteminin geliştirilmesine katkı sağlayabilecek şekilde yapılandırılmıştır.

  • Yakında kullanıcıların da hizmetine sunulacak olan istatistik sisteminin ana kaynağı geliştirilmiş yeni sistem olacaktır.

  • Makalenin 20 ayrı durumu ile takibi çok daha kolaydır. Baş Editörün yalnızca editörde ve karar durumlarını takip etmesi çoğu zaman yeterlidir.

  • Tüm durumlar/adımlar için görev bitiş tarihleri eklenmiştir (ayarlardan düzenlenebilir) Böylelikle yazar veya diğer roller için makalenin ne zaman o adımda sonuçlanacağı daha net hale gelmiştir. Süresi geçenler kırmızıyla editöre iletilir.

  • Editör; alan editörüne veya editör yardımcısına yalnızca öneri hakkı verebilir.
    Yalnızca öneri hakkı verilen editörler; öneri yazmak için editöre not ve yazara not alanlarını doldurup; son kararı editöre bırakır
    Yukardaki durum söz konusu olduğunda; editörün yalnızca "karar bekleniyor" durumunu takip etmesi yeterlidir.

  • Hakemlerin hangi dosyayı (ilk hali, revizyon geçirmiş hali vs.) değerlendirdiği tabloda yazar.

  • Hakem önerileri doğrudan tabloya yazılır; formun içine girip bakmaya gerek yoktur.

  • Yazarlar her hakeme ayrı cevap yazabilir ve tüm cevaplar hakem tablosunda net bir şekilde gözükür.

  • Hakem durumlarını takip etmek kolaydır; hakem tablosunda dönüş yapan hakem ya da davet edilen/reddedilen/iptal eden hakemlerin bilgileri bulunur.

  • Hakem dönüşleri yeterli olduğunda, editör durumu karar bekleniyora düşer ve editör vakit kaybetmeden makaleyi karar adımına (revizyon,kabul,ret) geçirir

  • Editör hakem görüşlerini yeterli bulmazsa görüş ekle diyerek hakem rolü alabilir

  • Dosyalar ayrı bir yere taşınmış ve böylelikle süreç içinde takibi daha kolaylaşmıştır.

  • Dosyalar her seferinde tekrar tekrar yüklenmek zorunda değildir, kişi ataması yapıldığında en son eklenen dosya otomatik gönderilir.

  • Dosyalara (dizinlerin de istediği) versiyon ve revizyon numarası eklenmiştir, düzeltilmiş versiyon yüklendiğinde versiyon numarası, revizyon dosyası yüklendiğinde revizyon numarası atanır.

  • Mesajlara duyulan ihtiyaç azalmıştır, onun yerine editör ve yazar yorumlarını içeren alanlar eklenmiştir, ve atanan kişiye bu alanlar otomatik gönderilir. (revizyon dosyaları ve hakem raporları)

  • Yazar için de hakemlere cevap, editöre cevap alanları eklenmiştir. Yazar artık mesajlarını bu alanlardan iletebilir.

  • Karar mektubu eklenmiştir; içeriğine istenilen hakem raporları ve editör yorumu eklenip, yazardan revizyon istenilebilir ya da makale kabul/red edilebilir

  • Yazara karar mektubu gönderilir ve tüm karar mektupları saklanır. Böylelikle makalenin revizyon geçmişi daha kolay görülebilir.

  • Yazar tüm hakemlerin cevapları geldikten sonra revizyonuna başlar böylelikle dosyada yapacağı revizyonu takip etmesi ve uygulaması daha kolaylaşır.

  • Hakemlerin değerlendirmesi de kolaylaştırılmıştır. Hakemlerin karşısına doğrudan hakem formu ve ekstra ekleyecekleri değerlendirme dosyası alanı çıkar. Hakemler makale dosyalarına pdf ikonundan ya da dosyalar sekmesinden ulaşabilir.

  • Geliştirilen hakem formuyla birlikte aksaklıklar tamamen ortadan kalkmıştır. Hakemlerin cevapları artık tek tek tutulabilir ve istatistikleri alınabilir hale getirilmiştir.


66


68



DergiPark makale değerlendirme süreci ve arayüz tasarımları yenilendi. 24 Temmuzdan itibaren kullanıma açılmıştır.

Eski süreçteki veriler teknik ekibimiz tarafından yeni sürece taşındı. 


Yeni süreç sisteminde diyalog yapısı bulunmuyor. Diyaloglarda geçen mesajlar, yeni süreçte "mesajlar" sayfasında yer alacak.
Yeni süreçte; makaleler belirlenen durumlar üzerinden takip edilebilecek ve makale tek bir kişi üzerinde olacak.

Makale durumları (genel başlıklar): Yeni gönderi, Sekreterde, Editörde, Yazarda, Değerlendirmede ve Yayın Sürecinde. 


Yeni Süreç Kullanım Videoları ve Tanıtım Sunumu



60



61



63

İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.