Ekmek, halkımız için tüketim alışkanlığı yönünden vazgeçilmez temel gıda maddesidir. Gıdaların muhafazasında kullanılan; kurutma, dondurma, ısıl işlem gibi yöntemlerin uygulansa bile çok az etkili olduğu, mikrobiyal enfeksiyonlar için son derece uygun bir gıdadır. Mikrobiyal enfeksiyonlar açısından yazın, sıcaklığın ve havadaki nemin yükseldiği zamanlarda endişe verici olabilir. Tadında, aroma ve yapısındaki değişiklerin yanında mikroorganizmaların salgıladığı toksinlerle hem tüketici sağlığı hem de üretici menfaatleri açısından önemli bir tehlike oluşturmaktadır. Bu derlemede, ekmekçilikte karşılaşılan mikrobiyal enfeksiyonlar ve bunları önlemek için alınacak tedbirler ve uygulanan yöntemler değerlendirilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | October 1, 2003 |
Published in Issue | Year 2003 Volume: 1 Issue: 5 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).