BibTex RIS Cite

Microbial Decontamination Methods in Poultry Meats

Year 2003, Volume: 1 Issue: 5, 33 - 37, 01.10.2003

Abstract

Poultry meat is one of the most susceptible food towards microbiological spoilage because of its physical and chemical properties. For this reason, poultry must be processed with high care from transport to consumption and all protective actions must be included to hygiene programme for minimum contamination. With appropriate decontamination methods, non-preventive contaminations can be limited and in this way product safety must be obtained. In the review physical and chemical decontamination methods were explained that can be applied in poultry meats

Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri

Year 2003, Volume: 1 Issue: 5, 33 - 37, 01.10.2003

Abstract

Tavuk etleri kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mikrobiyolojik bozulmalara karşı en duyarlı gıdalardandır. Bu nedenle kanatlılar, kesimhaneye nakilden, tüketim aşamasına kadar büyük bir titizlikle işlenmeli ve minimum kontaminasyon için her türlü koruyucu önlem sanitasyon programına dahil edilmelidir. Önlenemeyen kontaminasyonlar da uygun dekontaminasyon yöntemleriyle giderilmeli ve böylece ürün güvenliği sağlanmalıdır. Makalede tavuk etlerinde uygulanabilen kimyasal ve fiziksel dekontaminasyon yöntemleri irdelenmiştir

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Haluk Ergezer This is me

Ramazan Gökçe This is me

Publication Date October 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 1 Issue: 5

Cite

APA Ergezer, H., & Gökçe, R. (2003). Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda, 1(5), 33-37.
AMA Ergezer H, Gökçe R. Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda. October 2003;1(5):33-37.
Chicago Ergezer, Haluk, and Ramazan Gökçe. “Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri”. Akademik Gıda 1, no. 5 (October 2003): 33-37.
EndNote Ergezer H, Gökçe R (October 1, 2003) Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda 1 5 33–37.
IEEE H. Ergezer and R. Gökçe, “Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri”, Akademik Gıda, vol. 1, no. 5, pp. 33–37, 2003.
ISNAD Ergezer, Haluk - Gökçe, Ramazan. “Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri”. Akademik Gıda 1/5 (October 2003), 33-37.
JAMA Ergezer H, Gökçe R. Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda. 2003;1:33–37.
MLA Ergezer, Haluk and Ramazan Gökçe. “Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri”. Akademik Gıda, vol. 1, no. 5, 2003, pp. 33-37.
Vancouver Ergezer H, Gökçe R. Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda. 2003;1(5):33-7.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).