Volume: 26 Issue: 2, 12/31/21

Year: 2021

Araştırma Makaleleri

Translation

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilen yazılar, editörün ön incelemesinden sonra Yayın Kurulu tarafından belirlenen konunun uzmanı iki hakeme gönderilir.Yazının gönderildiği her iki hakemden olumlu rapor gelmesi halinde yazı yayımlanır. İki hakemin olumsuz görüş belirtmesi halinde yazı yayımlanmaz. Bir hakem olumlu, diğeri olumsuz görüş belirtirse, üçüncü bir hakeme gönderilir. Üçüncü hakemden olumsuz rapor gelmesi halinde yayınlanmaz. Üçüncü hakemden olumlu rapor gelmesi halinde yazı hakkında karar, raporların içeriği dikkate alınarak Yayın Kurulu tarafından verilir.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi dini araştırmalar - İslam araştırmalar alanlarına dair (Sosyal ve Beşeri Bilimler/Din) makale, kitap kritiği ve sempozyum değerlendirmesi gibi çalışmaları yayınlar.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi İsnad Atıf Sistemi'ni kullanmaktadır. Ayrıntılı bilgi için bkz. http://www.isnadsistemi.org
Yayınlanmak üzere gönderilen makaleler, 10.000 kelimeyi geçmemelidir.
Başvuru esnasında 150-200 kelimelik Türkçe öz, İngilizce  ve en az 5’er adet Türkçe ve İngilizce anahtar kavram yazılmalıdır. Hakem değerlendirmesinden sonra makale-lerin öz/abstract kısmının en az 750 kelime olacak şekilde genişletilmesi istenir.
Gönderilen metinde ilk sayfada yazarın ismi ve kurum bilgileri İSNAD Atıf Sistemi'ne uygun olarak yazılmalıdır. Bk. https://www.isnadsistemi.org/guide/akademik-yazim/3-yazar-ve-kurum-bilgisinin-yazimi/

Sayfa düzeni: A4 boyutunda kenar boşlukları üstten 3 cm, alttan 3 cm, sol 3 cm, sağ 3 cm şeklinde ayarlanmalıdır.
Yazı biçimi: Metin kısmı Segoe UI yazı tipi, 10 punto ve başlıklar bold olarak yazılmalıdır. Ana metin kısmı satır aralığı tam, değer 14 nk, dipnotlar ise satır aralığı tam, değer 10 nk ve metinle aynı yazı tipinde 8 punto ile yazılmalıdır. Ana metin ve dipnotlar Aralık → Önce: 0,3 nk, Sonra: 0 nk şeklinde olmalıdır. Özetler 8 punto, kaynakça 9 punto ile yazılmalıdır. Arapça metin Traditional Arabic yazı tipi, 14 punto, dipnotlar 12 punto yazılmalıdır.
Makalenin başlığı ilk sayfanın başına kalın 10 punto büyük harflerle sayfa ortalanarak yazılır. Başlıktan sonra 2 satır aralığı verilerek yazar ad(lar)ı unvanlı olarak çalıştığı kurum, e-posta adresi ve ORCID numarası sayfanın sağında dipnotlu olarak yazılır.
Yazar adından sonra 2 satır aralığı boşluk bırakılarak özet kısmı 8 punto Segoe UI yazı tipi ile yazılır. Önce Türkçe öz ve anahtar kelimeler, sonra İngilizce başlık, İngilizce özet ve Keywords yazılır. Makale sonuna yararlanılan eserleri gösteren kaynakça eklenmelidir.    

Yazarlar, yayın telif hakkını Fırat Üniversitesi İlahiyat  dergisine devretmelidirler. Telif Hakları Yasasına göre, yayınlanmak üzere kabul edilen yazıların her türlü yayın hakkı yayıncı kuruma aittir. Bu devir, yazının yayına kabulü ile bağlayıcı hale gelir. Yazıların içeriği tümüyle yazarların sorumluluğundadır. Makale yazarlarına, yazıları karşılığında herhangi bir ücret ödenmez. Yazarlar dergipark üzerinde Telif Hakkı Devir Formunu ve Turnitin, I-Thenticate vb intihal programlarından alacakları %15'i aşmayan intihal raporunu yüklemeleri gerekmektedir. 

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilen yazılar, editörün ön incelemesinden sonra konunun uzmanı iki hakeme gönderilir. Yazının gönderildiği her iki hakemden olumlu rapor gelmesi halinde yazı yayımlanır. İki hakemin olumsuz görüş belirtmesi halinde yazı yayımlanmaz. Bir hakem olumlu, diğeri olumsuz görüş belirtirse, üçüncü bir hakeme gönderilir. Üçüncü hakemden olumsuz rapor gelmesi halinde yayınlanmaz. Üçüncü hakemden olumlu rapor gelmesi halinde yazı hakkında karar, raporların içeriği dikkate alınarak Yayın Kurulu tarafından verilir.

Yayın ve yazım ilkelerine uyulmadan dergiye ulaştırılan yazılar değerlendirmeye alınmaz.

Dergide yayımlanan yazıların dil, bilim ve hukuksal açıdan her türlü sorumluluğu yazarlarına aittir.

Makale gönderim süreç işletimi ücretsizdir.

Fırat University Journal of the Faculty of Theology is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).