BibTex RIS Cite

Use of Microbial Protein as Animal Feedingstuff (in Turkish)

Year 1977, Volume: 2 Issue: 4, - , 01.08.1977

Abstract

Bugün, yeni gıda ve protein kaynaklarının araştırılmasında çeşitli yöntemlerin denendiği ve bu çalışmaların giderek önem kazandığı görülmektedir. Artan Dünya nüfusu ile birlikte ortaya çıkan gıda ve protein sorunu karşısında, bu alanda gittikçe yoğunlaşan çalışmalara konu olan kaynak, “mikrobiyal protein” veya başka bir deyimle “tek hücre proteini”dir. Genellikle zirai ve endüstriyel kaynaklı artık maddelerden, endüstriyel mikroorganizmaların fermentasyonu neticesi gerçekleştirilen bu ürün, gelecek için bir ümit ışığı olarak görünmektedir. Ancak, her yeni gıda maddesinde olduğu gibi mikrobiyal kaynaklı bu ürünün de, sağlık yönünden güvenilir ve emniyetle yenebilecek karakterde olduğunun saptanması gerekir. Bu nedenle, bu tip çalışmalarda birinci safha olan üretim durumunun araştırılmasından sonra, tatbikata geçebilmek için gerekli olan hayvan testleri oldukça önem taşır. Günümüzde bir taraftan konuyla ilgili tartışmalar sürerken, diğer taraftan şimdilik hayvan yemi olarak düşünülen bu yeni ürünün, bazı kuruluşlarca pazarlanmasına başlandığını görüyoruz. İşte bu nedenle, bizim araştırma kurumlarımızda da mikrobiyal protein çalışmalarının önem kazanmaya başladığını görerek, bu sahada yapılagelen hayvan testleri hakkında bir literatür araştırması ile konu aydınlatılmaya çalışılacaktır.

Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması

Year 1977, Volume: 2 Issue: 4, - , 01.08.1977

Abstract

Bugün, yeni gıda ve protein kaynaklarının araştırılmasında çeşitli yöntemlerin denendiği ve bu çalışmaların giderek önem kazandığı görülmektedir. Artan Dünya nüfusu ile birlikte ortaya çıkan gıda ve protein sorunu karşısında, bu alanda gittikçe yoğunlaşan çalışmalara konu olan kaynak, “mikrobiyal protein” veya başka bir deyimle “tek hücre proteini”dir. Genellikle zirai ve endüstriyel kaynaklı artık maddelerden, endüstriyel mikroorganizmaların fermentasyonu neticesi gerçekleştirilen bu ürün, gelecek için bir ümit ışığı olarak görünmektedir. Ancak, her yeni gıda maddesinde olduğu gibi mikrobiyal kaynaklı bu ürünün de, sağlık yönünden güvenilir ve emniyetle yenebilecek karakterde olduğunun saptanması gerekir. Bu nedenle, bu tip çalışmalarda birinci safha olan üretim durumunun araştırılmasından sonra, tatbikata geçebilmek için gerekli olan hayvan testleri oldukça önem taşır. Günümüzde bir taraftan konuyla ilgili tartışmalar sürerken, diğer taraftan şimdilik hayvan yemi olarak düşünülen bu yeni ürünün, bazı kuruluşlarca pazarlanmasına başlandığını görüyoruz. İşte bu nedenle, bizim araştırma kurumlarımızda da mikrobiyal protein çalışmalarının önem kazanmaya başladığını görerek, bu sahada yapılagelen hayvan testleri hakkında bir literatür araştırması ile konu aydınlatılmaya çalışılacaktır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Özyurt This is me

Publication Date August 1, 1977
Published in Issue Year 1977 Volume: 2 Issue: 4

Cite

APA Özyurt, M. . (1977). Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. Gıda, 2(4).
AMA Özyurt M. Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. The Journal of Food. August 1977;2(4).
Chicago Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması”. Gıda 2, no. 4 (August 1977).
EndNote Özyurt M (August 1, 1977) Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. Gıda 2 4
IEEE M. . Özyurt, “Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması”, The Journal of Food, vol. 2, no. 4, 1977.
ISNAD Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması”. Gıda 2/4 (August 1977).
JAMA Özyurt M. Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. The Journal of Food. 1977;2.
MLA Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması”. Gıda, vol. 2, no. 4, 1977.
Vancouver Özyurt M. Mikrobiyal Protein’in Hayvan Yemi Olarak Kullanılması. The Journal of Food. 1977;2(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/