BibTex RIS Cite

A Study on the Quality Characteristics of Some Bread Wheat Varieties (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 6, - , 01.12.1996

Abstract

In this, research, some physical, chemical and technological properties of some bread wheat varieties and the relations between their protein, dough and bread qualities were investigated. Three wheat varieties obtained from a milling factory were used as raw materials. When these samples were evaluated according to their beradmaking properties, it was found out that Ata and Pioneer varieties had results near to each others while. Panda had lower quality properties.  

Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi

Year 1996, Volume: 21 Issue: 6, - , 01.12.1996

Abstract

Bu çalışmada, ülkemizde yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri belirlenerek, protein kaliteleri ile hamur ve ekmek nitelikleri arasındaki ilişkiler araştırılmıştır. Bir un fabrikasından sağlanan üç ekmeklik buğday çeşidi materyal olarak kullanılmıştır. İncelenen örnekler, buğdayda ve unda kaliteyi belirleyen özellikleri ve ekmeklik niteliklerine göre değerlendirildiğinde Ata ve Pioneer  çeşitlerinin birbirine yakın sonuçlar verdiği, Panda çeşidinin ise daha düşük niteliklere sahip olduğu kanısına varılmıştır.     

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sezgin Ünal This is me

Müjde Olçay This is me

Çağla Özer

Publication Date December 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 6

Cite

APA Ünal, S. ., Olçay, M. ., & Özer, Ç. . (1996). Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. Gıda, 21(6).
AMA Ünal S, Olçay M, Özer Ç. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. December 1996;21(6).
Chicago Ünal, Sezgin, Müjde Olçay, and Çağla Özer. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi”. Gıda 21, no. 6 (December 1996).
EndNote Ünal S, Olçay M, Özer Ç (December 1, 1996) Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. Gıda 21 6
IEEE S. . Ünal, M. . Olçay, and Ç. . Özer, “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 21, no. 6, 1996.
ISNAD Ünal, Sezgin et al. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi”. Gıda 21/6 (December 1996).
JAMA Ünal S, Olçay M, Özer Ç. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Ünal, Sezgin et al. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 21, no. 6, 1996.
Vancouver Ünal S, Olçay M, Özer Ç. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 1996;21(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/