BibTex RIS Cite

A Research on White Cheese Production from Ultrafiltrated Milk (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 1, - , 01.02.1987

Abstract

Geleneksel beyaz peynir teknolojisinde ultrafiltrasyon tekniği (UF), sütün %60, %70, %80 hacim redüksiyonu ile kullanılmış ve bu peynirlerin nitelikleri saptanmıştır. UF yönteminin kullanılması ile peynire geçen sütteki besin maddeleri daha fazla olmuştur. Konsantrasyon oranının yükselmesine paralel olarak bu geçiş artmıştır. Bu da doğal olarak randımanı olumlu yönde etkilemektedir. %70 hacim redüksiyonla sütteki yağ oranının 3.23 kez artırılmasıyla üretilen peynirler gerek üretimde çalışma kolaylığında, gerekse duyusal niteliklerde daha olumlu sonuçlar vermiştir.   

Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması

Year 1987, Volume: 12 Issue: 1, - , 01.02.1987

Abstract

Geleneksel beyaz peynir teknolojisinde ultrafiltrasyon tekniği (UF), sütün %60, %70, %80 hacim redüksiyonu ile kullanılmış ve bu peynirlerin nitelikleri saptanmıştır. UF yönteminin kullanılması ile peynire geçen sütteki besin maddeleri daha fazla olmuştur. Konsantrasyon oranının yükselmesine paralel olarak bu geçiş artmıştır. Bu da doğal olarak randımanı olumlu yönde etkilemektedir. %70 hacim redüksiyonla sütteki yağ oranının 3.23 kez artırılmasıyla üretilen peynirler gerek üretimde çalışma kolaylığında, gerekse duyusal niteliklerde daha olumlu sonuçlar vermiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atilla Yetişmeyen This is me

Publication Date February 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 1

Cite

APA Yetişmeyen, A. . (1987). Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. Gıda, 12(1).
AMA Yetişmeyen A. Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. The Journal of Food. February 1987;12(1).
Chicago Yetişmeyen, Atilla. “Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması”. Gıda 12, no. 1 (February 1987).
EndNote Yetişmeyen A (February 1, 1987) Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. Gıda 12 1
IEEE A. . Yetişmeyen, “Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması”, The Journal of Food, vol. 12, no. 1, 1987.
ISNAD Yetişmeyen, Atilla. “Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması”. Gıda 12/1 (February 1987).
JAMA Yetişmeyen A. Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Yetişmeyen, Atilla. “Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması”. Gıda, vol. 12, no. 1, 1987.
Vancouver Yetişmeyen A. Ultrafiltre Sütten Beyaz Peynir Üretiminin Araştırılması. The Journal of Food. 1987;12(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/