BibTex RIS Cite

A Study for Chemical and Microbiological Properties of Strained Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 3, - , 01.06.1997

Abstract

In this study, the chemical and microbiological analysis of strained yoghurt samples gathered from Erzurum. In the chemical analysis, the dry mater 32.36%, water 67.64%, fat 7.58%, protein 19.02%, lactose 4.79%, ash 0.975% and the acidity 2.44% as mean. None of the samples showed whey separation. As a result of microbiological analysis, the count of total bacteria 1.19x109 coliform bacteria 16 CFU/g, yeasts and molds 3.76x105 CFU/g and lactic bacteria 1.05x109 as mean.

Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma

Year 1997, Volume: 22 Issue: 3, - , 01.06.1997

Abstract

Bu çalışmada Erzurum ilinden şansa bağlı olarak alınan 13 adet Torba yoğurt örneği üzerinde kimyasal mikrobiyolojik araştırmalar yapılmıştır. Belirlenen değerler ortalama olarak şöyledir: Kurumadde: 32.36, Su: 67.64, Yağ %7.58, Protein %19.02, Laktoz %4.79, Kül %0.975 ve Asitlik %2.44 olmuştur. Örneklerin hiçbirinde serum ayrılması meydana gelmemiştir. Bunun yanında mikrobiyolojik içerik ortalama: toplam bakteri sayısı 1.19x109 CFU/g, Koliform bakteri sayısı 16 CFU/g, Maya-Küf sayısı 3.76x105 ve Laktik Bakteri sayısı 1.05x109 CFU/g olarak belirlenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Abdullah Çağlar This is me

Ziya Gökalp Ceylan This is me

Memnune Kökosmanlı This is me

Publication Date June 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 3

Cite

APA Çağlar, A. ., Ceylan, Z. G. ., & Kökosmanlı, M. . (1997). Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 22(3).
AMA Çağlar A, Ceylan ZG, Kökosmanlı M. Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. June 1997;22(3).
Chicago Çağlar, Abdullah, Ziya Gökalp Ceylan, and Memnune Kökosmanlı. “Torba Yoğurtlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22, no. 3 (June 1997).
EndNote Çağlar A, Ceylan ZG, Kökosmanlı M (June 1, 1997) Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 22 3
IEEE A. . Çağlar, Z. G. . Ceylan, and M. . Kökosmanlı, “Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 22, no. 3, 1997.
ISNAD Çağlar, Abdullah et al. “Torba Yoğurtlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22/3 (June 1997).
JAMA Çağlar A, Ceylan ZG, Kökosmanlı M. Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Çağlar, Abdullah et al. “Torba Yoğurtlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 22, no. 3, 1997.
Vancouver Çağlar A, Ceylan ZG, Kökosmanlı M. Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1997;22(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/