BibTex RIS Kaynak Göster

A Study for Chemical and Microbiological Properties of Strained Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

In this study, the chemical and microbiological analysis of strained yoghurt samples gathered from Erzurum. In the chemical analysis, the dry mater 32.36%, water 67.64%, fat 7.58%, protein 19.02%, lactose 4.79%, ash 0.975% and the acidity 2.44% as mean. None of the samples showed whey separation. As a result of microbiological analysis, the count of total bacteria 1.19x109 coliform bacteria 16 CFU/g, yeasts and molds 3.76x105 CFU/g and lactic bacteria 1.05x109 as mean.

Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

Bu çalışmada Erzurum ilinden şansa bağlı olarak alınan 13 adet Torba yoğurt örneği üzerinde kimyasal mikrobiyolojik araştırmalar yapılmıştır. Belirlenen değerler ortalama olarak şöyledir: Kurumadde: 32.36, Su: 67.64, Yağ %7.58, Protein %19.02, Laktoz %4.79, Kül %0.975 ve Asitlik %2.44 olmuştur. Örneklerin hiçbirinde serum ayrılması meydana gelmemiştir. Bunun yanında mikrobiyolojik içerik ortalama: toplam bakteri sayısı 1.19x109 CFU/g, Koliform bakteri sayısı 16 CFU/g, Maya-Küf sayısı 3.76x105 ve Laktik Bakteri sayısı 1.05x109 CFU/g olarak belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Abdullah Çağlar Bu kişi benim

Ziya Gökalp Ceylan Bu kişi benim

Memnune Kökosmanlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çağlar, A. ., Ceylan, Z. G. ., & Kökosmanlı, M. . (1997). Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 22(3).
AMA Çağlar A, Ceylan ZG, Kökosmanlı M. Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. Haziran 1997;22(3).
Chicago Çağlar, Abdullah, Ziya Gökalp Ceylan, ve Memnune Kökosmanlı. “Torba Yoğurtlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22, sy. 3 (Haziran 1997).
EndNote Çağlar A, Ceylan ZG, Kökosmanlı M (01 Haziran 1997) Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 22 3
IEEE A. . Çağlar, Z. G. . Ceylan, ve M. . Kökosmanlı, “Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 22, sy. 3, 1997.
ISNAD Çağlar, Abdullah vd. “Torba Yoğurtlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22/3 (Haziran 1997).
JAMA Çağlar A, Ceylan ZG, Kökosmanlı M. Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22.
MLA Çağlar, Abdullah vd. “Torba Yoğurtlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 22, sy. 3, 1997.
Vancouver Çağlar A, Ceylan ZG, Kökosmanlı M. Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/