BibTex RIS Cite

İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”

Year 1982, Volume: 7 Issue: 2, - , 01.04.1982

Abstract

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde yetiştirilen inek, koyun ve keçilerin sütlerinde “Donma Noktası Depresyonu” değerleri saptanmıştır. Ayrıca süte su katılıp katılmadığını anlamak amacı ile bütün Dünya ülkelerinde uygulanan bir yöntem olan “Donma Noktası Tayini” nin önemi ve prensibi sütün osmotik basıncı açısından ele alınarak, vurgulanmıştır. İnek sütlerinde 37 örnekte saptanan donma noktası depresyonu ortalama –0.526 oC, minimum –0.440 oC ve maksimum’u –0.560 oC olmuştur. Koyun sütlerinde 144 örnekte bu değerler -–.560 oC, minimum –0.530 oC ve maksimum –0.580 oC olarak bulunmuştur.

Determination of Freezing Point Depression in Milks of Cows, Goats and Ewes (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 2, - , 01.04.1982

Abstract

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde yetiştirilen inek, koyun ve keçilerin sütlerinde “Donma Noktası Depresyonu” değerleri saptanmıştır. Ayrıca süte su katılıp katılmadığını anlamak amacı ile bütün Dünya ülkelerinde uygulanan bir yöntem olan “Donma Noktası Tayini” nin önemi ve prensibi sütün osmotik basıncı açısından ele alınarak, vurgulanmıştır. İnek sütlerinde 37 örnekte saptanan donma noktası depresyonu ortalama –0.526 oC, minimum –0.440 oC ve maksimum’u –0.560 oC olmuştur. Koyun sütlerinde 144 örnekte bu değerler -–.560 oC, minimum –0.530 oC ve maksimum –0.580 oC olarak bulunmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atilla Konar This is me

Publication Date April 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Konar, A. . (1982). İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. Gıda, 7(2).
AMA Konar A.İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması.” The Journal of Food. April 1982;7(2).
Chicago Konar, Atilla. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu ‘Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması’”. Gıda 7, no. 2 (April 1982).
EndNote Konar A (April 1, 1982) İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. Gıda 7 2
IEEE A. . Konar, “İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu ‘Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması’”, The Journal of Food, vol. 7, no. 2, 1982.
ISNAD Konar, Atilla. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu ‘Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması’”. Gıda 7/2 (April 1982).
JAMA Konar A. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Konar, Atilla. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu ‘Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması’”. Gıda, vol. 7, no. 2, 1982.
Vancouver Konar A. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. The Journal of Food. 1982;7(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/