BibTex RIS Cite

A Research on Mineral Contents of Some Dried Fruits (in Turkish)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Türkiye’de çok çeşitli kuruyemiş üretilmekte ve tüketilmektedir. Üzüm, incir, fındık ve kayısı gibi olan bazılarının üretim miktarları ülke ekonomisinde önemli rol oynayacak düzeydedir. Çok önemsiz miktarda olduğu düşünülen çam fıstığının dahi ülke ekonomisine çok önemli katkıları vardır. Nitekim, Ege yöresinde sadece bir kooperatifin çam fıstığına bağlı olarak yıllık geliri 3.2 Milyar TL olduğu belirtilmektedir (Harman, 1984). Kuruyemiş adı altında ele aldığımız, çerez olarak tüketilen ve bazı kuru meyvelerden, bazı yağlı tohumlara (ayçiçeği çekirdek( ve hatta baklagillere (leblebi) kadar değişik gıdaları kapsayan bu yiyeceklerin çoğu üzerinde ayrı ayrı ayrıntılı araştırmalar yapılmıştır. Ancak, kabak çekirdeği, kuru dut, çam fıstığı gibi kuruyemişler üzerinde ya çok az bilgi vardır veya hiç yoktur. Ekşi ve Artık (1984). Dut, erik, kayısı ve üzüm pestillerinde bazı analizler yürütülmüşler ve bunların K, Ca, P, Na ve Fe açısından zengin olduklarını gözlemişlerdir.   

Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine bir Araştırma

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Türkiye’de çok çeşitli kuruyemiş üretilmekte ve tüketilmektedir. Üzüm, incir, fındık ve kayısı gibi olan bazılarının üretim miktarları ülke ekonomisinde önemli rol oynayacak düzeydedir. Çok önemsiz miktarda olduğu düşünülen çam fıstığının dahi ülke ekonomisine çok önemli katkıları vardır. Nitekim, Ege yöresinde sadece bir kooperatifin çam fıstığına bağlı olarak yıllık geliri 3.2 Milyar TL olduğu belirtilmektedir (Harman, 1984). Kuruyemiş adı altında ele aldığımız, çerez olarak tüketilen ve bazı kuru meyvelerden, bazı yağlı tohumlara (ayçiçeği çekirdek( ve hatta baklagillere (leblebi) kadar değişik gıdaları kapsayan bu yiyeceklerin çoğu üzerinde ayrı ayrı ayrıntılı araştırmalar yapılmıştır. Ancak, kabak çekirdeği, kuru dut, çam fıstığı gibi kuruyemişler üzerinde ya çok az bilgi vardır veya hiç yoktur. Ekşi ve Artık (1984). Dut, erik, kayısı ve üzüm pestillerinde bazı analizler yürütülmüşler ve bunların K, Ca, P, Na ve Fe açısından zengin olduklarını gözlemişlerdir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Suzan Erbaş This is me

Publication Date February 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 1

Cite

APA Erbaş, S. . (1989). Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 14(1).
AMA Erbaş S. Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. February 1989;14(1).
Chicago Erbaş, Suzan. “Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14, no. 1 (February 1989).
EndNote Erbaş S (February 1, 1989) Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 14 1
IEEE S. . Erbaş, “Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 14, no. 1, 1989.
ISNAD Erbaş, Suzan. “Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14/1 (February 1989).
JAMA Erbaş S. Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Erbaş, Suzan. “Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 14, no. 1, 1989.
Vancouver Erbaş S. Kuru Yemişlerin Bazı Mineral İçerikleri Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/