BibTex RIS Cite

Amount of Hydroxymethylfurfural (HMF) in Fruit Juice (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

HMF, Meyve suyunda ısıl işlem sonucu indirgen şeker ve amino asit arasındaki tepkime sonucu oluşan bir bileşiktir. Meyve suyundaki oranının 5 mg/lt’yi aşması kusur sayılmaktadır. Değişik firmalardan vişne, kayısı, şeftali, çilek, portakal, elma ve üzüm suyu olmak üzere 27 ayrı örnekte HMF oranı belirlenmiş bulunmaktadır. Yalnızca 5 örnekte HMF oranı 5 mg/lt’yi aşmaktadır. Bunlardan 3’ü vişne suyu, 2’si ise kayısı nektarı örneğidir.   

Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı

Year 1983, Volume: 8 Issue: 2, - , 01.04.1983

Abstract

HMF, Meyve suyunda ısıl işlem sonucu indirgen şeker ve amino asit arasındaki tepkime sonucu oluşan bir bileşiktir. Meyve suyundaki oranının 5 mg/lt’yi aşması kusur sayılmaktadır. Değişik firmalardan vişne, kayısı, şeftali, çilek, portakal, elma ve üzüm suyu olmak üzere 27 ayrı örnekte HMF oranı belirlenmiş bulunmaktadır. Yalnızca 5 örnekte HMF oranı 5 mg/lt’yi aşmaktadır. Bunlardan 3’ü vişne suyu, 2’si ise kayısı nektarı örneğidir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Gülnur Can This is me

Aziz Ekşi This is me

Publication Date April 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 2

Cite

APA Can, A. G. ., & Ekşi, A. . (1983). Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. Gıda, 8(2).
AMA Can AG, Ekşi A. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. The Journal of Food. April 1983;8(2).
Chicago Can, A. Gülnur, and Aziz Ekşi. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı”. Gıda 8, no. 2 (April 1983).
EndNote Can AG, Ekşi A (April 1, 1983) Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. Gıda 8 2
IEEE A. G. . Can and A. . Ekşi, “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı”, The Journal of Food, vol. 8, no. 2, 1983.
ISNAD Can, A. Gülnur - Ekşi, Aziz. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı”. Gıda 8/2 (April 1983).
JAMA Can AG, Ekşi A. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Can, A. Gülnur and Aziz Ekşi. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı”. Gıda, vol. 8, no. 2, 1983.
Vancouver Can AG, Ekşi A. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. The Journal of Food. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/