BibTex RIS Cite

Production Method and Properties of Instant Milk powder (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

Süttozunun ticari olarak yapımı ilk kez 19. yüzyıl başlarında Fransa’da başlamıştır. Diğer süt ürünlerine oranla yakın bir geçmişi olmakla beraber bugüne kadar üretim teknolojisinden büyük aşamalar yapılmıştır. Günümüzde ise “İnstant” denilen üstün kalitede süttozu üretilmektedir. İnstant süttozu suda %100 oranında erime yeteneği gösteren doğrudan içilerek tüketimi oldukça kolay olan bir üründür. Erime yeteneğinde oluşan bu üstünlük instant süttozunun tüketimine ve kullanım alanlarını daha da arttırmaktadır.   

İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği ve Özellikleri

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

Süttozunun ticari olarak yapımı ilk kez 19. yüzyıl başlarında Fransa’da başlamıştır. Diğer süt ürünlerine oranla yakın bir geçmişi olmakla beraber bugüne kadar üretim teknolojisinden büyük aşamalar yapılmıştır. Günümüzde ise “İnstant” denilen üstün kalitede süttozu üretilmektedir. İnstant süttozu suda %100 oranında erime yeteneği gösteren doğrudan içilerek tüketimi oldukça kolay olan bir üründür. Erime yeteneğinde oluşan bu üstünlük instant süttozunun tüketimine ve kullanım alanlarını daha da arttırmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atilla Yetişmeyen This is me

Vuslat Bektaş This is me

Senay Demir This is me

Publication Date August 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 4

Cite

APA Yetişmeyen, A. ., Bektaş, V. ., & Demir, S. . (1983). İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği ve Özellikleri. Gıda, 8(4).
AMA Yetişmeyen A, Bektaş V, Demir S. İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği ve Özellikleri. The Journal of Food. August 1983;8(4).
Chicago Yetişmeyen, Atilla, Vuslat Bektaş, and Senay Demir. “İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği Ve Özellikleri”. Gıda 8, no. 4 (August 1983).
EndNote Yetişmeyen A, Bektaş V, Demir S (August 1, 1983) İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği ve Özellikleri. Gıda 8 4
IEEE A. . Yetişmeyen, V. . Bektaş, and S. . Demir, “İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği ve Özellikleri”, The Journal of Food, vol. 8, no. 4, 1983.
ISNAD Yetişmeyen, Atilla et al. “İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği Ve Özellikleri”. Gıda 8/4 (August 1983).
JAMA Yetişmeyen A, Bektaş V, Demir S. İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği ve Özellikleri. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Yetişmeyen, Atilla et al. “İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği Ve Özellikleri”. Gıda, vol. 8, no. 4, 1983.
Vancouver Yetişmeyen A, Bektaş V, Demir S. İnstant Süttozunun Elde Edilme Tekniği ve Özellikleri. The Journal of Food. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/