BibTex RIS Cite

Protein Fractions of C. syriaca schrad. Oil (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

Bu araştırmada, yurdumuzun 5 ilinden alınan pelemir (C syriaca schrad.) tohumları örnek olarak kullanılmıştır. Pelemir tohumlarının ham protein nicelikleri saptandığı gibi; yemlere, baklagillere, ıspanağa ve tütüne uygulanmış olan bir yöntem kullanılarak, basit protein fraksiyonlarının nitelik ve nicelikleri ile organik protein nicelikleri saptanmıştır (Pearson, 1970; Gaines, 1977). Pelemir tohumunun, ham protein niceliğinin yüksek olduğu; diğer taraftan protein fraksiyonlarının analizinde de kalıntı proteinin, basit proteinlere karşın yüksek nicelikte olduğu saptanmıştır.   

Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları

Year 1983, Volume: 8 Issue: 4, - , 01.08.1983

Abstract

Bu araştırmada, yurdumuzun 5 ilinden alınan pelemir (C syriaca schrad.) tohumları örnek olarak kullanılmıştır. Pelemir tohumlarının ham protein nicelikleri saptandığı gibi; yemlere, baklagillere, ıspanağa ve tütüne uygulanmış olan bir yöntem kullanılarak, basit protein fraksiyonlarının nitelik ve nicelikleri ile organik protein nicelikleri saptanmıştır (Pearson, 1970; Gaines, 1977). Pelemir tohumunun, ham protein niceliğinin yüksek olduğu; diğer taraftan protein fraksiyonlarının analizinde de kalıntı proteinin, basit proteinlere karşın yüksek nicelikte olduğu saptanmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nejat Altıniğne This is me

Erdal Saygın This is me

Publication Date August 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 4

Cite

APA Altıniğne, N. ., & Saygın, E. . (1983). Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. Gıda, 8(4).
AMA Altıniğne N, Saygın E. Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. The Journal of Food. August 1983;8(4).
Chicago Altıniğne, Nejat, and Erdal Saygın. “Pelemir (C. Syriaca Schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları”. Gıda 8, no. 4 (August 1983).
EndNote Altıniğne N, Saygın E (August 1, 1983) Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. Gıda 8 4
IEEE N. . Altıniğne and E. . Saygın, “Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları”, The Journal of Food, vol. 8, no. 4, 1983.
ISNAD Altıniğne, Nejat - Saygın, Erdal. “Pelemir (C. Syriaca Schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları”. Gıda 8/4 (August 1983).
JAMA Altıniğne N, Saygın E. Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Altıniğne, Nejat and Erdal Saygın. “Pelemir (C. Syriaca Schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları”. Gıda, vol. 8, no. 4, 1983.
Vancouver Altıniğne N, Saygın E. Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. The Journal of Food. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/