BibTex RIS Cite

Changes in Thiocyanate Content of Milks from Cow and Goat During Lactation Period (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 2, - , 01.04.2002

Abstract

in this research, changes in thiocyanate content of milks from cow and goat during lactation period were investigated. Samples of milk were from morning milking of 10 animals which was chosen randomly from the herd of each species at Ankara University Faculty of Agriculture Department of Zootechnics and were analyzed in every 15 days during the whole lactation period of 300 days for cows (Holstein Frisien x Southeast Anatolian red cross-breed) and of 105 days for goats (Saanen x Kilis cross-breed), Concentrations of thiocyanate showed irregular changes in milk samples from each of the species, and was found to be ranged between 1,731 - 4,465 ppm and 2,975-8,364 ppm, respectively in cows' and goats' milk. 

İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler

Year 2002, Volume: 27 Issue: 2, - , 01.04.2002

Abstract

Bu çalışmada, laktasyon süresi boyunca, İnek ve keçi sütlerinin tiyosiyanat içeriklerinde görülen değişimler incelenmiştir. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvancılık İşletmesinde yetiştirilen "yerli siyah alaca" (Hotstein Frisien x Güneydoğu Anadolu kırmızısı) ırkı ineklerle Ak Keçi (Saanen x Kilis) ırkından rastgele 10 hayvan seçilmiş ve laktasyon başından sonuna kadar, 15 günde bir, sabah sağımından alınan sütler analize tabi tutulmuştur. Her iki türe ait sütlerde SCN- İçeriklerinin laktasyon süresi boyunca düzensiz bir değişim gösterdiği ve inek sütlerinde 1,731-4.465 ppm, keçi sütlerinde de 2.975-6.364 ppm arasında değiştiği saptanmıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Asuman Gürsel This is me

Balkır Tamuçay This is me

Sabiha Odabaşı This is me

Melike Özer This is me

Publication Date April 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 2

Cite

APA Gürsel, A. ., Tamuçay, B. ., Odabaşı, S. ., Özer, M. . (2002). İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. Gıda, 27(2).
AMA Gürsel A, Tamuçay B, Odabaşı S, Özer M. İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. The Journal of Food. April 2002;27(2).
Chicago Gürsel, Asuman, Balkır Tamuçay, Sabiha Odabaşı, and Melike Özer. “İnek Ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler”. Gıda 27, no. 2 (April 2002).
EndNote Gürsel A, Tamuçay B, Odabaşı S, Özer M (April 1, 2002) İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. Gıda 27 2
IEEE A. . Gürsel, B. . Tamuçay, S. . Odabaşı, and M. . Özer, “İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler”, The Journal of Food, vol. 27, no. 2, 2002.
ISNAD Gürsel, Asuman et al. “İnek Ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler”. Gıda 27/2 (April 2002).
JAMA Gürsel A, Tamuçay B, Odabaşı S, Özer M. İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Gürsel, Asuman et al. “İnek Ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler”. Gıda, vol. 27, no. 2, 2002.
Vancouver Gürsel A, Tamuçay B, Odabaşı S, Özer M. İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. The Journal of Food. 2002;27(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/