BibTex RIS Kaynak Göster

Changes in Thiocyanate Content of Milks from Cow and Goat During Lactation Period (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 2, - , 01.04.2002

Öz

in this research, changes in thiocyanate content of milks from cow and goat during lactation period were investigated. Samples of milk were from morning milking of 10 animals which was chosen randomly from the herd of each species at Ankara University Faculty of Agriculture Department of Zootechnics and were analyzed in every 15 days during the whole lactation period of 300 days for cows (Holstein Frisien x Southeast Anatolian red cross-breed) and of 105 days for goats (Saanen x Kilis cross-breed), Concentrations of thiocyanate showed irregular changes in milk samples from each of the species, and was found to be ranged between 1,731 - 4,465 ppm and 2,975-8,364 ppm, respectively in cows' and goats' milk. 

İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 2, - , 01.04.2002

Öz

Bu çalışmada, laktasyon süresi boyunca, İnek ve keçi sütlerinin tiyosiyanat içeriklerinde görülen değişimler incelenmiştir. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvancılık İşletmesinde yetiştirilen "yerli siyah alaca" (Hotstein Frisien x Güneydoğu Anadolu kırmızısı) ırkı ineklerle Ak Keçi (Saanen x Kilis) ırkından rastgele 10 hayvan seçilmiş ve laktasyon başından sonuna kadar, 15 günde bir, sabah sağımından alınan sütler analize tabi tutulmuştur. Her iki türe ait sütlerde SCN- İçeriklerinin laktasyon süresi boyunca düzensiz bir değişim gösterdiği ve inek sütlerinde 1,731-4.465 ppm, keçi sütlerinde de 2.975-6.364 ppm arasında değiştiği saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Asuman Gürsel Bu kişi benim

Balkır Tamuçay Bu kişi benim

Sabiha Odabaşı Bu kişi benim

Melike Özer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gürsel, A. ., Tamuçay, B. ., Odabaşı, S. ., Özer, M. . (2002). İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. Gıda, 27(2).
AMA Gürsel A, Tamuçay B, Odabaşı S, Özer M. İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. GIDA. Nisan 2002;27(2).
Chicago Gürsel, Asuman, Balkır Tamuçay, Sabiha Odabaşı, ve Melike Özer. “İnek Ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler”. Gıda 27, sy. 2 (Nisan 2002).
EndNote Gürsel A, Tamuçay B, Odabaşı S, Özer M (01 Nisan 2002) İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. Gıda 27 2
IEEE A. . Gürsel, B. . Tamuçay, S. . Odabaşı, ve M. . Özer, “İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler”, GIDA, c. 27, sy. 2, 2002.
ISNAD Gürsel, Asuman vd. “İnek Ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler”. Gıda 27/2 (Nisan 2002).
JAMA Gürsel A, Tamuçay B, Odabaşı S, Özer M. İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. GIDA. 2002;27.
MLA Gürsel, Asuman vd. “İnek Ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler”. Gıda, c. 27, sy. 2, 2002.
Vancouver Gürsel A, Tamuçay B, Odabaşı S, Özer M. İnek ve Keçi Sütlerinin Tiyosiyanat İçeriklerinde Laktasyon Dönemindeki Değişimler. GIDA. 2002;27(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/