BibTex RIS Cite

MUG Based Medium for Enumerating E. coli in Foods (Turkish with English Abstract)

Year 1993, Volume: 18 Issue: 6, - , 01.12.1993

Abstract

40 samples of 10 different food were investigated for E. coli by MUG based media, VRB Agar+MUG and Lauril Sulphate Broth+MUG. Standard cultural enumeration technique and dropping technique for determining E. coli titer were applied on VRB Agar+MUG 5 ad 3 tubes methods for MPN technique was also investigated. Results showed that fluoregenic determination of E. coli is a easy and quick method. Inoculation of 3 tubes from each dilution is adequate at MPN enumerations. Dropping method for E. coli titer determination gave satisfactory results.  

Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı

Year 1993, Volume: 18 Issue: 6, - , 01.12.1993

Abstract

Bu çalışmada 10 farklı gıdanın 4’er örneğinde MUG esaslı besiyerleri olan VRB Agar+MUG ve Lauril Sülfat Broth+MUG kullanılmıştır. Katı besiyerinde yayma yöntemi ile E. coli sayısı saptanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre fluorejenik yöntemin kolay ve çabuk bir yöntem olduğu, EMS yönteminde her dilüsyondan 3 tüpe ekim yapmanın yeterli olduğu damlatma yönteminin tatmin edici sonuçlar verdiği görülmüştür.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Melihe R. Noveir This is me

A. Kadir Halkman This is me

Hilal B. Doğan This is me

Publication Date December 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 18 Issue: 6

Cite

APA Noveir, M. R. ., Halkman, A. K. ., & Doğan, H. B. . (1993). Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. Gıda, 18(6).
AMA Noveir MR, Halkman AK, Doğan HB. Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. The Journal of Food. December 1993;18(6).
Chicago Noveir, Melihe R., A. Kadir Halkman, and Hilal B. Doğan. “Gıda Maddelerinde E. Coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı”. Gıda 18, no. 6 (December 1993).
EndNote Noveir MR, Halkman AK, Doğan HB (December 1, 1993) Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. Gıda 18 6
IEEE M. R. . Noveir, A. K. . Halkman, and H. B. . Doğan, “Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 18, no. 6, 1993.
ISNAD Noveir, Melihe R. et al. “Gıda Maddelerinde E. Coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı”. Gıda 18/6 (December 1993).
JAMA Noveir MR, Halkman AK, Doğan HB. Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. The Journal of Food. 1993;18.
MLA Noveir, Melihe R. et al. “Gıda Maddelerinde E. Coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı”. Gıda, vol. 18, no. 6, 1993.
Vancouver Noveir MR, Halkman AK, Doğan HB. Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. The Journal of Food. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/