BibTex RIS Cite

Enzymatic Hydrolysis and Production of Ethanol from Potato Starch (in English)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 2, - , 01.04.1994

Abstract

Ethanol was produced from potato starch suspension containing 23% DM. The main process stages were; liquefaction with bacterial a-amylase, saccharification with glycosidase and fermentation of the obtained syrup with baker’s yeast. Similar alcohol concentrations were obtained in the processes with 2 and 24 hours of saccharification (10.4% and 10.6% respectively) before fermentation.

Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce)

Year 1994, Volume: 19 Issue: 2, - , 01.04.1994

Abstract

Patates nişastasından a-amilaz ile sıvılaştırma, amiloglikozidaz ile şekerlendirme ve elde edilen şurubun ekmek mayası ile fermentasyonu basamakları ile etanol elde edilmiştir. 2 saat ve 24 saat süren şekerlendirmeden sonra yapılan fermentasyonlarda, yaklaşık aynı oranlarda (sırasıyla %10.4 ve %10.6) etanol elde edilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yekta Göksungur This is me

Ulgar Güvenç This is me

Publication Date April 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 19 Issue: 2

Cite

APA Göksungur, Y. ., & Güvenç, U. . (1994). Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). Gıda, 19(2).
AMA Göksungur Y, Güvenç U. Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). The Journal of Food. April 1994;19(2).
Chicago Göksungur, Yekta, and Ulgar Güvenç. “Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi Ve Etanol Eldesi (İngilizce)”. Gıda 19, no. 2 (April 1994).
EndNote Göksungur Y, Güvenç U (April 1, 1994) Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). Gıda 19 2
IEEE Y. . Göksungur and U. . Güvenç, “Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 19, no. 2, 1994.
ISNAD Göksungur, Yekta - Güvenç, Ulgar. “Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi Ve Etanol Eldesi (İngilizce)”. Gıda 19/2 (April 1994).
JAMA Göksungur Y, Güvenç U. Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). The Journal of Food. 1994;19.
MLA Göksungur, Yekta and Ulgar Güvenç. “Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi Ve Etanol Eldesi (İngilizce)”. Gıda, vol. 19, no. 2, 1994.
Vancouver Göksungur Y, Güvenç U. Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). The Journal of Food. 1994;19(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/