avatar
Soner Ateşoğulları Dr. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
Yayın 1 Hakemlik 0
1 Yayın
0 Hakemlik

Uzmanlık Alanları

Arkeoloji Erken Tunç Çağ Arkeolojisi Müzecilik Küratör Erken Tun Çağı Süs Eşyaları

Biyografi

1964 yılında K. Maraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini lise son sınıfa kadar Göksun’da, lise son sınıfı Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi’nde tamamladı. 1983-1984 eğitim-öğretim döneminde Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Bölümüne girdi. “Stratigrafik Geç Asur Silindir Mühür ve Baskıları” konulu bitirme tezi ile 1987 yılında arkeolog olarak mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nde yüksek lisansa başladı. 1990 yılında, “Başlangıcından Eski Tunç Çağının Sonuna Kadar Anadolu Altın, Gümüş ve Elektrum Süs Eşyalarının Yapım Teknikleri” konulu tezi ile yüksek lisansını bitirdi. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü’nde tamamladığı “M.Ö. 3. Binde Altın, Gümüş ve Elektrum Süs Eşyasının Anadolu Arkeolojisindeki Yeri ve Önemi” konulu tezi ile doktor unvanını aldı.

1989 yılında Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün açmış olduğu sınavı kazanarak, 26 Aralık 1989 tarihinde Amasra Müzesi’nde müze araştırmacısı olarak göreve başladı. Bir yıl sonra arkeolog kadrosuna atandı. 1994-1998 yılları arasında Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri Müdürlüğünde görev yaptı. 1994-1997 yılları arasında Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin birim sorumluluğu görevini yürüttü. 1998-2011 yılları arasında Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde arkeolog olarak çalıştı. 2011-2023 yılları arasında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Uygulamalar Dairesi Başkanlığında arkeolog olarak görev yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığının gerçekleştirdiği birçok yeni ve yenilenen müze projesinde görev aldı. 2023 yılından beri Strateji Daire Başkanlığı, Yayın Tanıtma ve Değerlendirme Şube Müdürlüğünde görev yapmaktadır. 

Öğrencilik yıllarında; 1984, 1986, 1987 ve 1989 yıllarında A.Ü. DTCF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayat Erkanal başkanlığında yapılan Mardin, Nusaybin Girnavaz Höyük kazılarına; 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Armağan Erkanal başkanlığında yapılan İzmir, Menemen Panaztepe kazılarına katıldı.

1990-2010 yılları arasında onlarca kazı ve yüzey araştırmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi olarak görev yaptı. Müze Müdürlüğü başkanlığında yapılan birçok kurtarma kazısında ekip üyesi olarak görev yer aldı.

Mesleki konularda yayınlanmış iki kitabı ve birçok makalesi bulunan Dr. Soner Ateşoğulları, Arkeologlar Derneği’nin Genel Başkanlık dâhil olmak üzere çeşitli kademelerinde görev aldı.

Kurum

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü

Popüler Yayınları

Değişen ve Gelişen Türkiye Müzeleri
DOI: -
ATIF 0 FAVORİ 2 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 2020

0

2

2020

Yayınlar

Değişen ve Gelişen Türkiye Müzeleri
DOI: -
FAVORİ 2 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 2020

2

2020

Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Kullanıcının DergiPark'ta kayıtlı görevi bulunmamaktadır.
Crossref atıf bulunmamaktadır.
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.