Cilt: 10 Sayı: 2, 31.12.2021

Yıl: 2021

Araştırma Makaleleri

Derleme Makaleler

Olgu sunumu

Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bilimsel yayın organıdır. Derginin amacı, ulusal ve uluslararası düzeyde sağlık bilimleri alanında kaydedilen güncel gelişmeleri aktarmak, özgün bilimsel çalışmaların paylaşılmasını sağlamak ve sağlık profesyonellerinin gelişimlerini desteklemektir.

Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi, beslenme ve diyetetik, çocuk gelişimi, dil ve konuşma terapisi, ebelik, ergoterapi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, gerontoloji, hemşirelik, odyoloji, ortez ve protez, sağlık yönetimi ve sosyal hizmetler gibi alanlarda makale kabul eden, "çift-kör" hakemlik ilkelerine bağlı bilimsel dergidir.

Dergi; sağlık bilimleri alanındaki orijinal araştırmaları, derleme yazıları, olgu sunumlarını yayınlamaktadır.

Yazılarda yer alan görüşlerin sorumluluğu yazarlara aittir.

Aralık ve Haziran aylarında olmak üzere yılda iki sayı olarak, hem elektronik ortamda hem de orijinal baskı olarak çıkan derginin yayın dili Türkçe ve İngilizce'dir.

Makalenizi sisteme yüklemeden önce aşağıdaki adımlar takip edilmelidir

Makale Gönderi Kontrol Listesi dikkatli bir şekilde okunmalı, yer alan tüm seçenekler yerine getirildikten sonra onaylanmalı ve sorumlu yazar tarafından imzalanarak sisteme ek dosya olarak yüklenmelidir.

Tam metin dosyasının hazırlanmasında araştırma makaleleri için Örnek Şablon ve derleme makaleleri için Örnek Şablon dosyası kullanılmalıdır.

Yayın Hakları Devir Formu tüm yazarlar ve sorumlu yazar tarafından imzalandıktan sonra sisteme PDF formatında yüklenmelidir.

Araştırma makaleleri Araştırma Makaleleri Yazım Kuralları dosyasındaki kurallara göre oluşturulmalıdır.

Derleme ve sistematik derlemeler Derleme & Sistematik Derleme Yazım Kuralları dosyasındaki kurallara göre oluşturulmalıdır. İntihal raporunda benzerlik oranı %20'yi geçmemelidir

Olgu sunumları Olgu Sunumları Yazım Kuralları dosyasındaki kurallara göre oluşturulmalıdır.

Başlık Sayfası Örnek Başlık Sayfası dosyasındaki kurallara göre oluşturularak farklı bir word dosyasında sisteme yüklenmelidir.

Etik Kurul Onay Formu sisteme yüklenmelidir.

Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi, yazarlardan araştırma ve yayın etiğine uyumlu olunmasını istemektedir. İnsanlarda veya hayvanlarda gerçekleştirilen araştırmalarda “Ulusal ve Uluslararası Etik Rehberler”e uyum ve ilgili etik kurullardan izin esastır. Dergide yer alan makalelerin “etik kurallar” çerçevesinde hazırlanmış olması gerekir. Etik sorumluluk yazarlara aittir. 

Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi, “insan” öğesinin içinde bulunduğu tüm çalışmalarda “Helsinki Bildirgesi”, “İyi Klinik Uygulamalar Kılavuzu” ve “İyi Laboratuvar Uygulamaları Kılavuzu”’nda belirtilen esaslara ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliklerine uygunluk ilkesini kabul eder. İnsanlar veya hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, Etik Kurul onayı kopyasının dergiye gönderilmesi zorunludur. İlgili belgenin dergiye gönderilmemesi durumunda makale değerlendirmeye alınmaz. Yazarlar, “Örneklem ve Yöntem/Gereç ve Yöntem” bölümünde Etik Kurul onay tarihi ve sayısını yazmalıdır.

Makale gönderimi ve kabul aldıktan sonra yayınlanması ücretsizdir.