e-ISSN: 2147-2610
Başlangıç: 2012
Yayımcı: Kürşat ÖNCÜL
Kapak Resmi
 

  • Dergi Adı (Türkçe) : Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
    Yayın Aralığı : Yılda Dört Sayı (Mart-Haziran–Eylül-Aralık)
  • Web Sitesi : Dergi yayın süreçleri dergipark üzerinden yürütülür.
  • Kılavuz, Süreç
  • Baş Editör : Prof. Dr. İbrahim Erdal
  • Yayımlandığı Ülke : Türkiye
  • Yayın Modeli : Tamamen Açık Erişim CC BY-NC 4.0
  • Yayın İçeriği : Türk tarihini ve kültürünü esas alan  filoloji, tarih ve sosyoloji kapsamındaki bilimsel yayınlar.
  • Yayın Dili : Türkçe – İngilizce - Rusça
  • Yayın Alanları: Filoloji, Tarih ve Sosyoloji alanlarında Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde özgün araştırma makaleleri yayınlamaktadır.
  • Yayın Kitlesi: Ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayınların paylaşımına katkıda bulunmaktır. Derginin hedef kitlesini akademisyenler, araştırmacılar, lisans, lisansüstü öğrenciler ve ilgili kurum ve kuruluşlar oluşturmaktadır.
  • Dergi yazım kurallarına göre düzenlenmeyen çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Araştırma ve Derleme Makaleler ile Çeviri Yayın Sayısı  : 0-30
  • Ücret Politikası : Editoryal İşlem Ücreti: 3.500.00 TRY'dir. Geniş bilgi için Ücret politikası için tıklayınız.
  • Arşiv Politikası : Yayımlanan makaleler DergiPark sisteminde arşivlenir.
  • Hakemlik Türü : Çift Körleme
  • İncelemede Geçen Süre : 2 -7 ay
  • İntihal Kontrolü : İntihal engellemek için yazar ve editör tarafından süreçte taranır, % 15' ve altındaki benzerlik çıkan ve orijinal olan araştırma makaleleri dergide yayınlanır.

2024 - Cilt: 12 Sayı: 40

DUYURULAR

Dergimiz, 2025 yılı Ağustos ayında editörlüğünü Prof. Dr. Hayati BEŞİRLİ ve Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Buket KALAYCI'niın yürüteceği "Dünya ve Türk Kültüründe Yemek ve Mutfak Özel Sayısı” yayınlayacaktır. "Saray Teşkilatlarında Yemek ve Mutfak", "Resmi Tören ve Ziyafetlerde Yemek", Düğün doğum günü, ve eğlence mekanlarında yemek" "Tarikat, cemaat ve gayrı Müslimlerin kutsal gün ve ritüellerinde yemek", "Yemek/mutfak ve sosyoloji", Yemek/mutfak ve mitoloji", " Yemek/mutfak ve arkeoloji", "Soküm bağlamında yemek ve mutfak" konularına ilgili akademisyenlerin çalışmalarını 15 Mayıs 2025 tarihine kadar dergimiz yazım ve yayın kuralları doğrultusunda sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

 27448 27618 27616   27615  27574 27609   27627


Avrasyad''de yayınlanan makaleler, Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır. Bilimsel araştırmaları kamuya ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyen dergi, tüm içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır. Makalelerdeki fikir ve görüşlerin sorumluluğu sadece yazarlarına ait olup Avrasyad''nin görüşlerini yansıtmazlar. Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası