Yazım Kuralları

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nde yayımlanmak üzere gönderilen yazıların şu hususlara göre hazırlanması gerekmektedir.

1. Doktora öğrencileri, tek yazar olarak; yüksek lisans öğrencileri ise danışmanları ile birlikte  (ilk yazar öğrenci - ikinci yazar danışman öğretim üyesi) kaleme aldıkları çalışmaları dergiye gönderebilirler.

2. Kitap değerlendirmesi türünde, yalnızca doktora derecesine sahip uzmanlarca hazırlanan çalışmalar incelemeye alınır.

3. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 15 Mart ve 15 Eylül tarihlerinde olmak üzere yılda iki kez matbu ve online olarak yayımlanır. 15 Mart tarihli sayı için 01 Ekim- 01 Aralık; 15 Eylül tarihli sayı için ise 01 Nisan - 01 Haziran tarihleri arasında yazı kabul edilir.

4. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’ne gönderilen çalışmanın ilk sayfasında İSNAD Atıf Sistemi’ne uygun şekilde yazarın isim, kurum, ORCID ve cep telefonu bilgisi yazılı olmalıdır.

5. Makale ve çeviri türündeki çalışmalar için kelime üst sınırı 7.500, diğer yayın türleri için ise 1.500’dür. 

6. Çeviri makalelerin yayıncısından alınan izin yazısı/maili başvuruya eklenmelidir.

7. Başvuru esnasında 100-150 kelimelik Türkçe öz, İngilizce abstract ve en az 5’er adet Türkçe ve İngilizce anahtar kavram yazılmalıdır. İlk anahtar kavram ilgili bilim dalı olmalıdır. Hakemden geçen makaleler için ayrıca en az 750 kelimelik İngilizce genişletilmiş özet talep edilir. (Arapça ve İngilizce makaleler için kelime sayısı değil sayfa sayısı esas alınır. Belirtilen dillerdeki çalışmaların 30 sayfayı aşmaması gereklidir.)

8. Çalışmalar, bağlantıdaki makale şablonuna uygun olarak yazılmalıdır.

9. Çalışmalardaki atıf ve kaynakça yazımında, İSNAD Atıf Sistemi kullanılmalıdır: www.isnadsistemi.org

10. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi ticari kullanım hariç olmak üzere anında açık erişimdir.

11. Dergiye gönderilmek üzere gönderilen çalışmalar lisansüstü tezlerden üretilmiş ise gönderim esnasında belirtilmelidir. Aksi takdirde oluşabilecek intihal durumlarından dergimiz sorumluluk kabul etmemektedir.

12. Gönderilen makalenin dilinin Arapça olması durumunda çalışma Traditional Arabic yazı fontu ve 14 punto ile düzenlenmeli, dipnot ise 12 punto olmalıdır.

13. Dergiye gönderilen ve yayına kabul edilen çalışmaların telif hakkı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’ne devredilmiş sayılır. Yayımlanan yazıların ilmî, fikrî ve edebî sorumluluğu yazarlarına aittir.

Creative Commons Lisansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi (ESOGUIFD) Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.