BibTex RIS Kaynak Göster

Food Poisonings (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 1, - , 01.02.1979

Öz

Gıda Teknolojisinin gelişmesi ile, gıda maddesinin tüketici için daha alımlı olmasını sağlamak, kısa zamanda bozulmasını engellemek ve pazara yeni çeşitler sunmak için bazı kimyasal maddeler kullanılmaya başlanılmıştır. Bunun yanında tarımda kullanılan kimyasal maddeler artmış, ambalaj sanayi gelişmiş, bu da gıda maddelerine bulaşan maddelerin türlerini arttırmıştır. Ayrıca gıda maddelerine belirli amacı olmadan katılan maddelerde vardır. Diğer taraftan tüketiciyi aldatmak, hile yapmak, çok kar sağlamak veya kötü kaliteyi gizlemek amacı ile de kullanılan maddeler bulunmaktadır. İster teknik zorunluk, ister hile amacıyla olsun bu tür yabancı maddeler öncelikle insan sağlığını ilgilendirmektedir. Bazı maddelerin vücuda alınması sakıncasız olduğu halde, bazıları sakıncalıdır. Sakıncasız olanlarında belirli bir sınırın üzerinde uzun süre alınmaları zararlı olabilmektedir. Bu toplum sağlığı sorunu birçok ülkeyi gıda sanayiinde kullanılan kimyasal maddelerin hoşgörü sınırlarının hesaplanması noktasına götürmüştür.

Gıda Zehirlenmeleri

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 1, - , 01.02.1979

Öz

Gıda Teknolojisinin gelişmesi ile, gıda maddesinin tüketici için daha alımlı olmasını sağlamak, kısa zamanda bozulmasını engellemek ve pazara yeni çeşitler sunmak için bazı kimyasal maddeler kullanılmaya başlanılmıştır. Bunun yanında tarımda kullanılan kimyasal maddeler artmış, ambalaj sanayi gelişmiş, bu da gıda maddelerine bulaşan maddelerin türlerini arttırmıştır. Ayrıca gıda maddelerine belirli amacı olmadan katılan maddelerde vardır. Diğer taraftan tüketiciyi aldatmak, hile yapmak, çok kar sağlamak veya kötü kaliteyi gizlemek amacı ile de kullanılan maddeler bulunmaktadır. İster teknik zorunluk, ister hile amacıyla olsun bu tür yabancı maddeler öncelikle insan sağlığını ilgilendirmektedir. Bazı maddelerin vücuda alınması sakıncasız olduğu halde, bazıları sakıncalıdır. Sakıncasız olanlarında belirli bir sınırın üzerinde uzun süre alınmaları zararlı olabilmektedir. Bu toplum sağlığı sorunu birçok ülkeyi gıda sanayiinde kullanılan kimyasal maddelerin hoşgörü sınırlarının hesaplanması noktasına götürmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necati Akbulut Bu kişi benim

Tuncay Gürarda Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akbulut, N. ., & Gürarda, T. . (1979). Gıda Zehirlenmeleri. Gıda, 4(1).
AMA Akbulut N, Gürarda T. Gıda Zehirlenmeleri. GIDA. Şubat 1979;4(1).
Chicago Akbulut, Necati, ve Tuncay Gürarda. “Gıda Zehirlenmeleri”. Gıda 4, sy. 1 (Şubat 1979).
EndNote Akbulut N, Gürarda T (01 Şubat 1979) Gıda Zehirlenmeleri. Gıda 4 1
IEEE N. . Akbulut ve T. . Gürarda, “Gıda Zehirlenmeleri”, GIDA, c. 4, sy. 1, 1979.
ISNAD Akbulut, Necati - Gürarda, Tuncay. “Gıda Zehirlenmeleri”. Gıda 4/1 (Şubat 1979).
JAMA Akbulut N, Gürarda T. Gıda Zehirlenmeleri. GIDA. 1979;4.
MLA Akbulut, Necati ve Tuncay Gürarda. “Gıda Zehirlenmeleri”. Gıda, c. 4, sy. 1, 1979.
Vancouver Akbulut N, Gürarda T. Gıda Zehirlenmeleri. GIDA. 1979;4(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/