BibTex RIS Kaynak Göster

Application of Sulphure Dioxide in Drying of Tomatoes (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

The effects of procedures performed before storage and the effects of storage conditions on the quality of sulphurized sun dried tomatoes have been studied. Different concentrations of SO2. Dried tomatoes have been packed in high density polyethylenes and stored at two different temperatures (5 oC and 30 oC) and in two different relative humidities (58% and 85%). The investigated properties were, moisture content, total sulphure dioxide content, degree of  browning. CEL L*a*b* color values and organoleptic properties. The usage of SO2 in dried tomatoes and storing them in low temperature conditions prevents browning and prolongs the storage period of them have been investigated.

Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

Çalışmada güneşte kurutulmuş domateslerin kalitesine SO2 niceliğinin ve depolama koşullarının etkisi araştırılmıştır. Domatesler, kurutulmuş üründe yaklaşık 1000, 4000 ve 8000 ppm SO2 içerecek şekilde, kükürtlenerek güneşte kurutulmuş ve kurutulan domatesler iki farklı sıcaklık (5 oC ve 30 oC) ve iki farklı bağıl nemde (%58 ve %85) yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ile paketlenip depolanmıştır. İncelenen özellikler, nem, toplam kükürtdioksit, esmerleşme, CIE L*a*b* renk değerleri ile duyusal (lezzet ve renk) özellikleridir. Kükürdün rengi koruyucu etkisinden dolayı, depolama boyunca kükürt içeren örneklerde esmerleşmenin azaldığı ve düşük depolama sıcaklığının etkisiyle örneklerin depolama süresinin arttığı belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özgül Babalık Bu kişi benim

Fikret Pazır Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Babalık, Ö. ., & Pazır, F. . (1997). Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması. Gıda, 22(3).
AMA Babalık Ö, Pazır F. Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması. GIDA. Haziran 1997;22(3).
Chicago Babalık, Özgül, ve Fikret Pazır. “Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması”. Gıda 22, sy. 3 (Haziran 1997).
EndNote Babalık Ö, Pazır F (01 Haziran 1997) Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması. Gıda 22 3
IEEE Ö. . Babalık ve F. . Pazır, “Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması”, GIDA, c. 22, sy. 3, 1997.
ISNAD Babalık, Özgül - Pazır, Fikret. “Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması”. Gıda 22/3 (Haziran 1997).
JAMA Babalık Ö, Pazır F. Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması. GIDA. 1997;22.
MLA Babalık, Özgül ve Fikret Pazır. “Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması”. Gıda, c. 22, sy. 3, 1997.
Vancouver Babalık Ö, Pazır F. Domates Kurutulmasında Kükürt Dioksit Uygulaması. GIDA. 1997;22(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/