BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Production of Mead (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

In this research honey wines (mead) were produced from different honey samples (sunflower, cotton and pine) using S. cerevisiae Narince-3 wine yeast and results were compared both chemical and organoleptic aspect.Organoleptic analysis results showed that, all wine samples were admired but pine honey wines were more preferable than sunflower and cotton honey wines.

Bal Şarabı Üretimi Üzerine bir Araştırma

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Bu araştırma kapsamında ülkemizde üretilen ve 1995 yılında A.O.Ç bal işletmesinden sağlanan ayçiçek, pamuk ve çam balı örneklerinden A.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Şarap İşletmesinde, stok S. cerevisiae (Narince 3) şarap mayası kullanılarak bal şarabı (med) üretimi gerçekleştirilmiş ve elde edilen bal şarapları birbirleriyle gerek kimyasal nitelikleri, gerekse duyusal özellikleri bakımından karışlaştırılmışlardır.               Araştırma sonuçları, bütün şarapların beğeni kazanabilecek nitelikte olduğunu ancak kaynatma işlemi uygulanmış ve uygulanmamış çam balı şaraplarının duyusal olarak daha fazla tercih edildiğini ortaya koymuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

R. Ertan Anlı Bu kişi benim

Yüksel Denli Bu kişi benim

İşıl Fidan Bu kişi benim

Güngör Bayram Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Anlı, R. E. ., Denli, Y. ., Fidan, İ. ., Bayram, G. . (1997). Bal Şarabı Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 22(4).
AMA Anlı RE, Denli Y, Fidan İ, Bayram G. Bal Şarabı Üretimi Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1997;22(4).
Chicago Anlı, R. Ertan, Yüksel Denli, İşıl Fidan, ve Güngör Bayram. “Bal Şarabı Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22, sy. 4 (Ağustos 1997).
EndNote Anlı RE, Denli Y, Fidan İ, Bayram G (01 Ağustos 1997) Bal Şarabı Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda 22 4
IEEE R. E. . Anlı, Y. . Denli, İ. . Fidan, ve G. . Bayram, “Bal Şarabı Üretimi Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 22, sy. 4, 1997.
ISNAD Anlı, R. Ertan vd. “Bal Şarabı Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22/4 (Ağustos 1997).
JAMA Anlı RE, Denli Y, Fidan İ, Bayram G. Bal Şarabı Üretimi Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22.
MLA Anlı, R. Ertan vd. “Bal Şarabı Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 22, sy. 4, 1997.
Vancouver Anlı RE, Denli Y, Fidan İ, Bayram G. Bal Şarabı Üretimi Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/