BibTex RIS Kaynak Göster

Mold-Induced Enzymatic Softening in Cucumber Pickles and Suggested Precautions (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Softening in cucumber pickles is the direct result of hydrolytic action by pectolytic and cellulolytic enzyme systems. These enzymes activity is mainly result of the growth of molds in cucumber flowers and many of these flowers remain attached to the cucumbers when brined. This paper summarizes the information about hydrolytic enzyme systems in cucumber flowers and also offers possible means of reducing or eliminating the problem of mold-induced softening in cucumber pickles.

Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Hıyar turşularında görülen yumuşama, pektolitik ve selülolitik enzim sistemlerinin faaliyetinin direkt bir sonucudur. Bu enzimlerin aktivitesi esas olarak hıyarlar salamuraya kondukları zaman büyük oranda üzerlerinde bağlı olarak kalan çiçeklerdeki küf gelişimi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu yayın hıyar çiçeklerindeki hidrolitik enzim sistemleri hakkındaki bilgileri ve hıyar turşularında görülen küf kaynaklı yumuşama probleminin azaltılması veya önlenmesi için alınabilecek tedbirleri özetlemektedir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erhan İç Bu kişi benim

Filiz Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA İç, E. ., & Özçelik, F. . (1997). Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. Gıda, 22(4).
AMA İç E, Özçelik F. Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. GIDA. Ağustos 1997;22(4).
Chicago İç, Erhan, ve Filiz Özçelik. “Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama Ve Önlemleri”. Gıda 22, sy. 4 (Ağustos 1997).
EndNote İç E, Özçelik F (01 Ağustos 1997) Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. Gıda 22 4
IEEE E. . İç ve F. . Özçelik, “Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri”, GIDA, c. 22, sy. 4, 1997.
ISNAD İç, Erhan - Özçelik, Filiz. “Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama Ve Önlemleri”. Gıda 22/4 (Ağustos 1997).
JAMA İç E, Özçelik F. Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. GIDA. 1997;22.
MLA İç, Erhan ve Filiz Özçelik. “Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama Ve Önlemleri”. Gıda, c. 22, sy. 4, 1997.
Vancouver İç E, Özçelik F. Hıyar Turşularında Küf Kaynaklı Enzimatik Yumuşama ve Önlemleri. GIDA. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/