BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Bu araştırmada farklı boylardaki hamsilerin azı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin avlanma süresince değişimi incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre gerek hamsi boylarının ve gerekse avlandığı ayların hamsilerin fiziksel özelliklerine, kas dokunun kimyasal özelliklerine ve de pul, baş, iç organ ve omurga kemiği karışımının kimyasal özelliklerine etkisi önemli bulunmuştur (p<0.01).   

Variation of Physical and Chemical Properties of Anchovies (Engraulis encrasicolus) with Different Length During Fishing Period (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

The aim of this research was to find out the differentiation of physical and chemical properties of anchovies with different length during fishing period. According to the results, the effects of anchovy length and fishing date on the physical properties of anchovies; chemical properties of mixture of scale, head, organs and rib was found significant at p<0.01 level.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

N. Şule Üstün Bu kişi benim

Sadettin Turhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Üstün, N. Ş. ., & Turhan, S. . (1997). Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. Gıda, 22(4).
AMA Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. GIDA. Ağustos 1997;22(4).
Chicago Üstün, N. Şule, ve Sadettin Turhan. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda 22, sy. 4 (Ağustos 1997).
EndNote Üstün NŞ, Turhan S (01 Ağustos 1997) Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. Gıda 22 4
IEEE N. Ş. . Üstün ve S. . Turhan, “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”, GIDA, c. 22, sy. 4, 1997.
ISNAD Üstün, N. Şule - Turhan, Sadettin. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda 22/4 (Ağustos 1997).
JAMA Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. GIDA. 1997;22.
MLA Üstün, N. Şule ve Sadettin Turhan. “Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis Encrasicolus) Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi”. Gıda, c. 22, sy. 4, 1997.
Vancouver Üstün NŞ, Turhan S. Farklı Boylardaki Hamsilerin (Engraulis encrasicolus) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Avlanma Süresince Değişimi. GIDA. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/