BibTex RIS Kaynak Göster

Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Bu çalışmada, yağlı bir balık olan sardalya balığının (Sardina pilchardus, W. 1792) soğukta depolanma süresi içinde yağında oluşan değişimlerin incelenmesi ve balık bozulmasında yağın öneminin ortaya konması amaçlanmıştır. Soğukta depolama sırasında örneklerde yağ miktarı (%), peroksit sayısı (PE), tiyobarbütirik asit sayısı (TBA), serbest yağ asitleri yüzdesi (FFA) ve iyot sayısı tayinleri yapılmıştır. Sonuç olarak; sardalye balığının soğukta saklanması sırasında yağının artan bir otooksidayona uğradığı saptanmıştır.   

Investigation of the Changes in Oil of Sardine, Sardina pilchardus (W.1792) Stored in Cold (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

The aim of this study was to investigate the changes occurring in the oil of sardine which is an oily fish during the cold storage and to realise the importance of fish oil in the fish deterioration. During the cold storage, peroxide value (PE), tiobarbuturic acid values (TBA), free fatty acids (%) and iodine value analyses were performed in the samples. At the end of study, it was determined that the oil of sardine exposed to autooxidation during the cold storage.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özkan Özden Bu kişi benim

Nalan Gökoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Özden, Ö. ., & Gökoğlu, N. . (1997). Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. Gıda, 22(4).
AMA Özden Ö, Gökoğlu N. Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. GIDA. Ağustos 1997;22(4).
Chicago Özden, Özkan, ve Nalan Gökoğlu. “Sardalya Balığının, [Sardina Pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi”. Gıda 22, sy. 4 (Ağustos 1997).
EndNote Özden Ö, Gökoğlu N (01 Ağustos 1997) Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. Gıda 22 4
IEEE Ö. . Özden ve N. . Gökoğlu, “Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi”, GIDA, c. 22, sy. 4, 1997.
ISNAD Özden, Özkan - Gökoğlu, Nalan. “Sardalya Balığının, [Sardina Pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi”. Gıda 22/4 (Ağustos 1997).
JAMA Özden Ö, Gökoğlu N. Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. GIDA. 1997;22.
MLA Özden, Özkan ve Nalan Gökoğlu. “Sardalya Balığının, [Sardina Pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi”. Gıda, c. 22, sy. 4, 1997.
Vancouver Özden Ö, Gökoğlu N. Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. GIDA. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/