Enzimler biyolojik katalizörlerdir. Çeşitli mikroorganizmalar, çevrelerini yaşamları için elverişli bir hale getirebilme çabası ile bazı enzimleri bünyelerinde sentez edip hücre duvarından dışarıya salgılamaktadırlar. Alfa-amilaz da bu tür bir enzim olup, özellikle nişasta gibi doğal kaynaklı ham maddelerin parçalanmasında kullanılmaktadır. Endüstride geniş tüketim olanakları bulan bu enzimin, modern yöntemlerle üretilmesi, özellikle fermente olabilir tarım artığı maddelerin bol olduğu Türkiye gibi bir ülkede, ekonomik bakımdan caziptir. Bu yayın alfa-amilaz enziminin özellikleri, önemi ve modern üretim teknolojisinin bir özeti niteliğindedir.
Enzimler biyolojik katalizörlerdir. Çeşitli mikroorganizmalar, çevrelerini yaşamları için elverişli bir hale getirebilme çabası ile bazı enzimleri bünyelerinde sentez edip hücre duvarından dışarıya salgılamaktadırlar. Alfa-amilaz da bu tür bir enzim olup, özellikle nişasta gibi doğal kaynaklı ham maddelerin parçalanmasında kullanılmaktadır. Endüstride geniş tüketim olanakları bulan bu enzimin, modern yöntemlerle üretilmesi, özellikle fermente olabilir tarım artığı maddelerin bol olduğu Türkiye gibi bir ülkede, ekonomik bakımdan caziptir. Bu yayın alfa-amilaz enziminin özellikleri, önemi ve modern üretim teknolojisinin bir özeti niteliğindedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1979 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 4 |