BibTex RIS Kaynak Göster

Importance, Specifications and Production Technologies of Bacterial Alfa-Amylase (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 4, - , 01.08.1979

Öz

Enzimler biyolojik katalizörlerdir. Çeşitli mikroorganizmalar, çevrelerini yaşamları için elverişli bir hale getirebilme çabası ile bazı enzimleri bünyelerinde sentez edip hücre duvarından dışarıya salgılamaktadırlar. Alfa-amilaz da bu tür bir enzim olup, özellikle nişasta gibi doğal kaynaklı ham maddelerin parçalanmasında kullanılmaktadır. Endüstride geniş tüketim olanakları bulan bu enzimin, modern yöntemlerle üretilmesi, özellikle fermente olabilir tarım artığı maddelerin bol olduğu Türkiye gibi bir ülkede, ekonomik bakımdan caziptir. Bu yayın alfa-amilaz enziminin özellikleri, önemi ve modern üretim teknolojisinin bir özeti niteliğindedir.

Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 4, - , 01.08.1979

Öz

Enzimler biyolojik katalizörlerdir. Çeşitli mikroorganizmalar, çevrelerini yaşamları için elverişli bir hale getirebilme çabası ile bazı enzimleri bünyelerinde sentez edip hücre duvarından dışarıya salgılamaktadırlar. Alfa-amilaz da bu tür bir enzim olup, özellikle nişasta gibi doğal kaynaklı ham maddelerin parçalanmasında kullanılmaktadır. Endüstride geniş tüketim olanakları bulan bu enzimin, modern yöntemlerle üretilmesi, özellikle fermente olabilir tarım artığı maddelerin bol olduğu Türkiye gibi bir ülkede, ekonomik bakımdan caziptir. Bu yayın alfa-amilaz enziminin özellikleri, önemi ve modern üretim teknolojisinin bir özeti niteliğindedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Aydın Esener Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Esener, A. A. . (1979). Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. Gıda, 4(4).
AMA Esener AA. Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. GIDA. Ağustos 1979;4(4).
Chicago Esener, A. Aydın. “Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri Ve Üretim Teknolojisi”. Gıda 4, sy. 4 (Ağustos 1979).
EndNote Esener AA (01 Ağustos 1979) Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. Gıda 4 4
IEEE A. A. . Esener, “Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi”, GIDA, c. 4, sy. 4, 1979.
ISNAD Esener, A. Aydın. “Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri Ve Üretim Teknolojisi”. Gıda 4/4 (Ağustos 1979).
JAMA Esener AA. Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. GIDA. 1979;4.
MLA Esener, A. Aydın. “Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri Ve Üretim Teknolojisi”. Gıda, c. 4, sy. 4, 1979.
Vancouver Esener AA. Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. GIDA. 1979;4(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/