BibTex RIS Kaynak Göster

Quality and Nutritional Properties of Ready made Fruit Juices (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 6, - , 01.12.1979

Öz

Meyveler, besin değerleri yanında hoşa giden tatları ve bağırsak çalışmasındaki etkinlikleri nedeniyle günlük beslenmemizde yer alması gereken besin gruplarındandır. Ülkemiz meyve çeşitliliği ve ülke çapında yaygınlığı açısından zengin bir üretim alanı olarak tanımlanabilir. Bu nedenle meyveler kolay elde edilebilir oldukları ya da bol ve ucuz oldukları dönemlerde, daha zor elde edilebilecekleri zamanlar için belirli yollarla işlenerek değerlendirilmektedir. Meyve sularının beslenmeye katkıları genellikle C ve A vitaminleri yönünden olmaktadır. Meyvelerin A vitamini aktiviteleri bileşimlerinde bulunan karotenler nedeniyledir. Bunun yanında bazı özel diyetlerde meyve sularının sodyum ve potasyum değerlerinin doğru olarak bilinmesine gerek duyulmaktadır. Böylece meyve suları gerek normal gerekse özel diyetler için önem taşımaktadır.   

Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 6, - , 01.12.1979

Öz

Meyveler, besin değerleri yanında hoşa giden tatları ve bağırsak çalışmasındaki etkinlikleri nedeniyle günlük beslenmemizde yer alması gereken besin gruplarındandır. Ülkemiz meyve çeşitliliği ve ülke çapında yaygınlığı açısından zengin bir üretim alanı olarak tanımlanabilir. Bu nedenle meyveler kolay elde edilebilir oldukları ya da bol ve ucuz oldukları dönemlerde, daha zor elde edilebilecekleri zamanlar için belirli yollarla işlenerek değerlendirilmektedir. Meyve sularının beslenmeye katkıları genellikle C ve A vitaminleri yönünden olmaktadır. Meyvelerin A vitamini aktiviteleri bileşimlerinde bulunan karotenler nedeniyledir. Bunun yanında bazı özel diyetlerde meyve sularının sodyum ve potasyum değerlerinin doğru olarak bilinmesine gerek duyulmaktadır. Böylece meyve suları gerek normal gerekse özel diyetler için önem taşımaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sevinç Yücecan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Yücecan, S. . (1979). Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. Gıda, 4(6).
AMA Yücecan S. Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. GIDA. Aralık 1979;4(6).
Chicago Yücecan, Sevinç. “Hazır Meyve Sularının Kaliteleri Ve Besin Değerleri”. Gıda 4, sy. 6 (Aralık 1979).
EndNote Yücecan S (01 Aralık 1979) Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. Gıda 4 6
IEEE S. . Yücecan, “Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri”, GIDA, c. 4, sy. 6, 1979.
ISNAD Yücecan, Sevinç. “Hazır Meyve Sularının Kaliteleri Ve Besin Değerleri”. Gıda 4/6 (Aralık 1979).
JAMA Yücecan S. Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. GIDA. 1979;4.
MLA Yücecan, Sevinç. “Hazır Meyve Sularının Kaliteleri Ve Besin Değerleri”. Gıda, c. 4, sy. 6, 1979.
Vancouver Yücecan S. Hazır Meyve Sularının Kaliteleri ve Besin Değerleri. GIDA. 1979;4(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/