BibTex RIS Kaynak Göster

Studying of Metabolic and Antimicrobial Activities of Lactobacillus bulgaricus Strains Isolated from Town and Village Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 6, - , 01.12.1997

Öz

Yoghurt samples were obtained from different regions of Turkey 81 Lactobacillus strains have been isolated and identification results showed that 73 strains belong to Lactobacillus bulgaricus. Amount of total acidity, proteolytic activity and acetaldehyde production by the identified strains were ranged between 0.64-2.34%, 0.007-1.273 mg tirosin/ml and 1.95-12.59 mg/ml   respectively. Antimicrobial activities of the strains were applied on test bacteria Escherichia coli, Staphylococcus aureus coag.  (+)  and  (-). The strains were inhibited test bacteria by the half diameter of inhibition zones ranged between 3.2-19 mm, 3.2-17 mm and 3-19.2 respectively.

Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 6, - , 01.12.1997

Öz

Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplanan yoğurt örneklerinden 81 adet Lactobacillus suşu izole edilmiştir. İdentifikasyon testleri sonucu, 73 adet Lactobacillus bulgaricus suşu teşhis edilmiştir. İdentifiye edilen suşların yüzde asitliği 0.64-2.34, proteolitik aktiviteleri 0.007-1.273 mg tirosin/ml, asetaldehit üretimleri de 1.95-12.59 mg/ml arasında tespit edilmiştir. Ayrıca suşların inhibisyon etkileri Escherichia coli, Staphylococcus aureus koagulaz (+) ve (-) test bakterileri üzerinde araştırılmıştır. Suşların test bakterileri üzerinde sıra ile yarı çapı 3.2-19 mm 3.2-17 mm ve 3-19.2 mm’lik inhibisyon zonları oluşturduğu belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Belma Aslım Bu kişi benim

Yavuz Beyatlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Aslım, B. ., & Beyatlı, Y. . (1997). Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 22(6).
AMA Aslım B, Beyatlı Y. Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. Aralık 1997;22(6).
Chicago Aslım, Belma, ve Yavuz Beyatlı. “Köy Ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Metabolik Ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22, sy. 6 (Aralık 1997).
EndNote Aslım B, Beyatlı Y (01 Aralık 1997) Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 22 6
IEEE B. . Aslım ve Y. . Beyatlı, “Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 22, sy. 6, 1997.
ISNAD Aslım, Belma - Beyatlı, Yavuz. “Köy Ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Metabolik Ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22/6 (Aralık 1997).
JAMA Aslım B, Beyatlı Y. Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22.
MLA Aslım, Belma ve Yavuz Beyatlı. “Köy Ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Metabolik Ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 22, sy. 6, 1997.
Vancouver Aslım B, Beyatlı Y. Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/