Studying of Metabolic and Antimicrobial Activities of Lactobacillus bulgaricus Strains Isolated from Town and Village Yoghurt (Turkish with English Abstract)
Yoghurt samples were obtained from different regions of Turkey 81 Lactobacillus strains have been isolated and identification results showed that 73 strains belong to Lactobacillus bulgaricus. Amount of total acidity, proteolytic activity and acetaldehyde production by the identified strains were ranged between 0.64-2.34%, 0.007-1.273 mg tirosin/ml and 1.95-12.59 mg/ml respectively. Antimicrobial activities of the strains were applied on test bacteria Escherichia coli, Staphylococcus aureus coag. (+) and (-). The strains were inhibited test bacteria by the half diameter of inhibition zones ranged between 3.2-19 mm, 3.2-17 mm and 3-19.2 respectively.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplanan yoğurt örneklerinden 81 adet Lactobacillus suşu izole edilmiştir. İdentifikasyon testleri sonucu, 73 adet Lactobacillus bulgaricus suşu teşhis edilmiştir. İdentifiye edilen suşların yüzde asitliği 0.64-2.34, proteolitik aktiviteleri 0.007-1.273 mg tirosin/ml, asetaldehit üretimleri de 1.95-12.59 mg/ml arasında tespit edilmiştir. Ayrıca suşların inhibisyon etkileri Escherichia coli, Staphylococcus aureus koagulaz (+) ve (-) test bakterileri üzerinde araştırılmıştır. Suşların test bakterileri üzerinde sıra ile yarı çapı 3.2-19 mm 3.2-17 mm ve 3-19.2 mm’lik inhibisyon zonları oluşturduğu belirlenmiştir.
Aslım, B. ., & Beyatlı, Y. . (1997). Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 22(6).
AMA
Aslım B, Beyatlı Y. Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. Aralık 1997;22(6).
Chicago
Aslım, Belma, ve Yavuz Beyatlı. “Köy Ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Metabolik Ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22, sy. 6 (Aralık 1997).
EndNote
Aslım B, Beyatlı Y (01 Aralık 1997) Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 22 6
IEEE
B. . Aslım ve Y. . Beyatlı, “Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 22, sy. 6, 1997.
ISNAD
Aslım, Belma - Beyatlı, Yavuz. “Köy Ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Metabolik Ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22/6 (Aralık 1997).
JAMA
Aslım B, Beyatlı Y. Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22.
MLA
Aslım, Belma ve Yavuz Beyatlı. “Köy Ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Metabolik Ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 22, sy. 6, 1997.
Vancouver
Aslım B, Beyatlı Y. Köy ve Kasaba Yoğurtlarından İzole Edilen Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Metabolik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1997;22(6).