BibTex RIS Kaynak Göster

Antifungal Effects of Some Turkish Spice Extracts and Essential Oils on Plant Pathogen Fungi (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 6, - , 01.12.1997

Öz

Antifungal effect of extracts from six spices (sage, black cumin, capers, oregano, savory, pickling herb) and essential oils from four spices (sage, oregano, savory, pickling herb) were evaluated in vitro. Selected fungi were Alternaria solani, Colletotrichum coccodes, Fusarium oxysporum f. sp. Melonis and Rhizoctonia solani. 1.0 and 2.0 ml of extract were added into 100 ml culture medium, 0.1 ml and 0.2 ml of essential oils were added into petri each plate. While the mycelial growth of Alternaria solani and Colletotrichum coccodes were stimulated by capers and pickling herb extracts, the mycelial growth of all test fungi were completely inhibited by the essential oils and extracts of oregano and savory in both doses.

Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 6, - , 01.12.1997

Öz

Altı baharat (adaçayı, çörekotu, kapari, mercanköşk, sater, turşuotu) ekstraktı ve dört baharat (adaçayı, mercanköşk, sater, turşuotu) uçucu yağının antifungal etkileri, in vitro’da belirlenmiştir. Test fungusları olarak, Alternaria solani, Colletotrichum coccodes, Fusarium oxysporum f. sp melonis ve Rhizoctonia solani seçilmiştir. Ekstraktlar 1 ml/100 ml ve 2 ml/100 ml besiyeri dozunda,uçucu yağlar ise 0.1 ml/petri ve 0.2 ml/petri dozunda uygulanmıştır. Uçucu yağlarla yüksek oranda engelleme görülürken ekstraktlarda mercanköşk ve sater hariç etki düşük çıkmıştır. Kapari ve turşuotunun ekstraktları Alternaria solani ve Colletetrichum coccodes’in misel gelişimlerini teşvik etmişlerdir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nuh Boyraz Bu kişi benim

Musa Özcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Boyraz, N. ., & Özcan, M. . (1997). Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri. Gıda, 22(6).
AMA Boyraz N, Özcan M. Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri. GIDA. Aralık 1997;22(6).
Chicago Boyraz, Nuh, ve Musa Özcan. “Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt Ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri”. Gıda 22, sy. 6 (Aralık 1997).
EndNote Boyraz N, Özcan M (01 Aralık 1997) Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri. Gıda 22 6
IEEE N. . Boyraz ve M. . Özcan, “Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri”, GIDA, c. 22, sy. 6, 1997.
ISNAD Boyraz, Nuh - Özcan, Musa. “Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt Ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri”. Gıda 22/6 (Aralık 1997).
JAMA Boyraz N, Özcan M. Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri. GIDA. 1997;22.
MLA Boyraz, Nuh ve Musa Özcan. “Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt Ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri”. Gıda, c. 22, sy. 6, 1997.
Vancouver Boyraz N, Özcan M. Bitki Patojeni Funguslara Bazı Yerli Baharat Ekstrakt ve Uçucu Yağlarının Antifungal Etkileri. GIDA. 1997;22(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/