BibTex RIS Kaynak Göster

Contribution of Industrial Microbiology to Control of Environmental Pollution (in Turkish)

Yıl 1981, Cilt: 6 Sayı: 6, - , 01.12.1981

Öz

Çevre sorunları arasında doğanın kirlenmesi, içinde bulunduğumuz yüzyılda yalnızca endüstrisi gelişmiş ve büyük insan topluluklarını barındıran ülkeleri değil, bütün dünyayı ilgilendiren bir önem kazanmıştır. Çünkü kirlenme sınırların ötesine taşar. Endüstrileşmenin başlangıcı olan geçen yüzyıldan beri suların, toprağın ve havanın kirlenmesi insanlığı bu kadar hiçbir zaman ilgilendirmemiştir. Daha doğrusu kanalizasyonlardan, fabrikalardan ve nihayet taşıtlardan açığa çıkan ve sulardaki hayvan varlığının yok olmasına, doğanın tahrip edilmesine ve özellikle büyük yerleşim merkezlerinde insanların yaşamasının tehlikeli boyutlara varmasına neden olan katı, sıvı ve gaz halindeki atıkları doğanın mahvedeceğine inanılıyor ve çevresel düzenin bu kadar kısa zaman içinde bozulacağı tahmin edilmiyordu. Bugüne böyle gelindikten sonra, sorunun önemi karşısında şimdi teknik gelişmenin durdurulmasını önerenler bile çıkmaktadır. Fakat sorunu bu şeklide istismar edenlerin aksine, insan ve doğanın yararına olan çözüm yolları getirmek için çaba harcayan kişi ve kurumların sayısı her geçen gün artmaktadır.   

Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı

Yıl 1981, Cilt: 6 Sayı: 6, - , 01.12.1981

Öz

Çevre sorunları arasında doğanın kirlenmesi, içinde bulunduğumuz yüzyılda yalnızca endüstrisi gelişmiş ve büyük insan topluluklarını barındıran ülkeleri değil, bütün dünyayı ilgilendiren bir önem kazanmıştır. Çünkü kirlenme sınırların ötesine taşar. Endüstrileşmenin başlangıcı olan geçen yüzyıldan beri suların, toprağın ve havanın kirlenmesi insanlığı bu kadar hiçbir zaman ilgilendirmemiştir. Daha doğrusu kanalizasyonlardan, fabrikalardan ve nihayet taşıtlardan açığa çıkan ve sulardaki hayvan varlığının yok olmasına, doğanın tahrip edilmesine ve özellikle büyük yerleşim merkezlerinde insanların yaşamasının tehlikeli boyutlara varmasına neden olan katı, sıvı ve gaz halindeki atıkları doğanın mahvedeceğine inanılıyor ve çevresel düzenin bu kadar kısa zaman içinde bozulacağı tahmin edilmiyordu. Bugüne böyle gelindikten sonra, sorunun önemi karşısında şimdi teknik gelişmenin durdurulmasını önerenler bile çıkmaktadır. Fakat sorunu bu şeklide istismar edenlerin aksine, insan ve doğanın yararına olan çözüm yolları getirmek için çaba harcayan kişi ve kurumların sayısı her geçen gün artmaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Hilmi Pamir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1981
Yayımlandığı Sayı Yıl 1981 Cilt: 6 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Pamir, M. H. . (1981). Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. Gıda, 6(6).
AMA Pamir MH. Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. GIDA. Aralık 1981;6(6).
Chicago Pamir, M. Hilmi. “Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı”. Gıda 6, sy. 6 (Aralık 1981).
EndNote Pamir MH (01 Aralık 1981) Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. Gıda 6 6
IEEE M. H. . Pamir, “Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı”, GIDA, c. 6, sy. 6, 1981.
ISNAD Pamir, M. Hilmi. “Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı”. Gıda 6/6 (Aralık 1981).
JAMA Pamir MH. Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. GIDA. 1981;6.
MLA Pamir, M. Hilmi. “Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı”. Gıda, c. 6, sy. 6, 1981.
Vancouver Pamir MH. Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. GIDA. 1981;6(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/