BibTex RIS Kaynak Göster

Research on the Determination of Fatty Acids Compositions in Cheese Varieties Sold in İzmir Local Bazaar and Market (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 5, - , 01.10.1998

Öz

The amount of gliserides two carbons saturated and unsaturated fatty acid compositions in white pickled, kasokaval, processed cheeses and skin or canned  tulum cheese samples sold in İzmir local bazaar and market were determined by gas chromatographic methods. As a result of this research, some differences were found among cheese samples especially from the view of C4, C10, C12, C16 and C18:3 fatty acids compositions.

İzmir Piyasasında Satılan bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 5, - , 01.10.1998

Öz

Bu araştırmada, İzmir semt Pazar ve marketlerinde satılan beyaz, kaşar, eritme peynirleri ile deri ve teneke tulumu peynir örneklerinde çift karbonlu doymuş ve doymamış yağ asid içerikleri gaz kromatografisi ile belirlenmiştir. Özellikle C4, C10, C12, C16 ve C18:3 karbonlu yağ asitleri bakımından peynir çeşitleri arasında bazı farklılıklar bulunmuştur. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Sibel Akalın Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Sıddık Gönç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Akalın, A. S. ., Kınık, Ö. ., & Gönç, S. . (1998). İzmir Piyasasında Satılan bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar. Gıda, 23(5).
AMA Akalın AS, Kınık Ö, Gönç S. İzmir Piyasasında Satılan bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar. GIDA. Ekim 1998;23(5).
Chicago Akalın, A. Sibel, Özer Kınık, ve Sıddık Gönç. “İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar”. Gıda 23, sy. 5 (Ekim 1998).
EndNote Akalın AS, Kınık Ö, Gönç S (01 Ekim 1998) İzmir Piyasasında Satılan bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar. Gıda 23 5
IEEE A. S. . Akalın, Ö. . Kınık, ve S. . Gönç, “İzmir Piyasasında Satılan bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar”, GIDA, c. 23, sy. 5, 1998.
ISNAD Akalın, A. Sibel vd. “İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar”. Gıda 23/5 (Ekim 1998).
JAMA Akalın AS, Kınık Ö, Gönç S. İzmir Piyasasında Satılan bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1998;23.
MLA Akalın, A. Sibel vd. “İzmir Piyasasında Satılan Bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar”. Gıda, c. 23, sy. 5, 1998.
Vancouver Akalın AS, Kınık Ö, Gönç S. İzmir Piyasasında Satılan bazı Peynir Çeşitlerinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1998;23(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/