BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of the Spices on the Microorganisms Which are Used in Foods and Their Roles on the Contamination(in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 01.02.1982

Öz

Gıdalarımızın bozulmasını önlemek için koruyucu madde olarak eskiden baharatlar kullanılmıştır. Baharatlarda bulunan etkin maddeler mikroorganizmalara etki ederek onların gelişmesini durdurur ve hatta öldürürler. Fakat, aynı zamanda baharatlar taşıdıkları mikroorganizmalarla gıdaları kontamine edebilirler. Baharatların taşıdıkları mikroorganizma miktarı ve oluşan aflatoksin çeşit ve miktarı oldukça önemlidir.   

Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 01.02.1982

Öz

Gıdalarımızın bozulmasını önlemek için koruyucu madde olarak eskiden baharatlar kullanılmıştır. Baharatlarda bulunan etkin maddeler mikroorganizmalara etki ederek onların gelişmesini durdurur ve hatta öldürürler. Fakat, aynı zamanda baharatlar taşıdıkları mikroorganizmalarla gıdaları kontamine edebilirler. Baharatların taşıdıkları mikroorganizma miktarı ve oluşan aflatoksin çeşit ve miktarı oldukça önemlidir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fikri Başoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Başoğlu, F. . (1982). Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. Gıda, 7(1).
AMA Başoğlu F. Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. GIDA. Şubat 1982;7(1).
Chicago Başoğlu, Fikri. “Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri Ve Kontaminasyondaki Rolleri”. Gıda 7, sy. 1 (Şubat 1982).
EndNote Başoğlu F (01 Şubat 1982) Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. Gıda 7 1
IEEE F. . Başoğlu, “Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri”, GIDA, c. 7, sy. 1, 1982.
ISNAD Başoğlu, Fikri. “Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri Ve Kontaminasyondaki Rolleri”. Gıda 7/1 (Şubat 1982).
JAMA Başoğlu F. Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. GIDA. 1982;7.
MLA Başoğlu, Fikri. “Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri Ve Kontaminasyondaki Rolleri”. Gıda, c. 7, sy. 1, 1982.
Vancouver Başoğlu F. Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. GIDA. 1982;7(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/