BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Antagonistic Connections of Some Lactic Acid Bacteria (Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 4, - , 01.08.1999

Öz

In this study, L. plantarum, L. sake, P. cerevisiae and P. pentosaceus strains were isolated and identified from the different sausage and sossis samples obtained from markets. Amount of hydrogen peroxide (H2O2) and % acidity produced by the cultures were estimated. Titration method were used for estimating % acidity and spectrophotometric method were used for estimating H2O2 produced by the cultures. Antimicrobial effects of isolated strains on the test bacteria P. fluorescens and E. aerogenes were estimated by agar diffusion method. Also, antimicrobial activities among the isolated strains were studied. In generally, Lactobacillus strains were more produced acid and H2O2 and showed more antimicrobial activities comparing with the Pediococcusstrains.  

Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine bir Araştırma

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 4, - , 01.08.1999

Öz

Bu çalışmada, piyasadan sağlanan farklı sucuk ve sosislerden izole ve identifiye edilen Lactobacillus plantarum, Lactobacillus sake, Pediococcus cerevisiae ve Pediococcus pentosaceus suşları kullanılmıştır. Suşların oluşturduğu % asitlik miktarları titrasyon yöntemi ile belirlenirken, hidrojen peroksit (H2O2) üretimleri spektrofotometrik olarak ölçülmüştür. Suşların Pseudomonas fluorescens ve Enterobacter aerogenes test bakterileri üzerine olan antibakteriyel etkileri, agar difüzyon yöntemi ile saptanmıştır. Ayrıca, suşların birbirleri üzerine olan inhibisyon etkileri de araştırılmıştır. Genellikle, Lactobacillus suşlarının Pediococcus suşlarına kıyasla yüksek miktarda asit ve H2O2 ürettikleri ve bazı test bakterileri üzerine de antibakteriyel etkilerinin daha yüksek olduğu gözlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aysel Toksoy Bu kişi benim

Yavuz Beyatlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Toksoy, A. ., & Beyatlı, Y. . (1999). Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 24(4).
AMA Toksoy A, Beyatlı Y. Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1999;24(4).
Chicago Toksoy, Aysel, ve Yavuz Beyatlı. “Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24, sy. 4 (Ağustos 1999).
EndNote Toksoy A, Beyatlı Y (01 Ağustos 1999) Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine bir Araştırma. Gıda 24 4
IEEE A. . Toksoy ve Y. . Beyatlı, “Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 24, sy. 4, 1999.
ISNAD Toksoy, Aysel - Beyatlı, Yavuz. “Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24/4 (Ağustos 1999).
JAMA Toksoy A, Beyatlı Y. Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1999;24.
MLA Toksoy, Aysel ve Yavuz Beyatlı. “Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 24, sy. 4, 1999.
Vancouver Toksoy A, Beyatlı Y. Bazı Laktik Asit Bakterilerin Antagonistik İlişkileri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1999;24(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/