BibTex RIS Kaynak Göster

Flavour Development in Fermented Sausage (Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 5, - , 01.10.1999

Öz

The technological processing required to obtain the end product aims to confer designed organoleptic properties and to achieve chemical and bacterial stabilization. Fermentation is the main process in fermented sausage production. Fermented sausage, during manufacture, undergoes numerous chemical, biochemical and microbiological changes which impart its characteristic flavour. The aim of this article is to explain the compounds responsible for the acid flavour and the formation of them.  

Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 5, - , 01.10.1999

Öz

Değişik tipteki et ürünlerinin elde edilmesi için uygulanan teknolojik işlemler, ürüne arzulanan duyusal özellikleri ve ürünün kimyasal ve bakteriyolojik dayanıklılığını sağlamaya yöneliktir. Fermentasyon, fermente sosislerin üretiminde temel bir işlemdir. Üretim sırasında bir çok kimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişiklikler meydana gelir ve bu değişiklikler ürünün karakteristik lezzetini oluşturur. Bu makalede fermente sosislerde asidik lezzeti oluşturan bileşiklerin neler olduğu ve nasıl meydana geldikleri izah edilmeye çalışılmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ertaş, A. H. . (1999). Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu. Gıda, 24(5).
AMA Ertaş AH. Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu. GIDA. Ekim 1999;24(5).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu”. Gıda 24, sy. 5 (Ekim 1999).
EndNote Ertaş AH (01 Ekim 1999) Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu. Gıda 24 5
IEEE A. H. . Ertaş, “Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu”, GIDA, c. 24, sy. 5, 1999.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu”. Gıda 24/5 (Ekim 1999).
JAMA Ertaş AH. Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu. GIDA. 1999;24.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu”. Gıda, c. 24, sy. 5, 1999.
Vancouver Ertaş AH. Fermente Sosislerde Lezzet Oluşumu. GIDA. 1999;24(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/