BibTex RIS Kaynak Göster

Suitability of Some Cornelian Cherry Cultivars For Fruit Juice (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 6, - , 01.12.2000

Öz

Cornelian cherry cultivars were evaluated in this study for Inuit juice production After preliminary operations, cornelian cherries were processed into pulp, After water, sugar, and citric acid addition the mixtures were filled into glass bottles of 250 mi capacity, Samples were subjected to closing and pasteurization at 90°C for 15 minutes, At samples; some physical, Chemical and sensory analyses were carried out after 1 month of storage. Result showed that cornelian cherry cultivars were found to be suitable for fruit juice. Red fruits received higher acceptance the yellow fruits. 

Malatya'da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 6, - , 01.12.2000

Öz

Bu çalışmada Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden temin edilen 5 farklı örneğinin nektara işlenmeye uygunluğu araştırılmıştır. Kızılcıklar ön işlemlerden geçirildikten sonra pulp haline getirilmiştir. Daha sonra pulpa su şeker, ve asit ilave edilerek nektar'a işlenmiş­tir. Elde edilen nektar örnekleri 250 ml'lik cam şişelerde 90°C'de 15 dakika süre ile ısıl işleme tabi tutularak pastörize edilmiştir. Örnekler üzerinde bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal analizler yapılmış ve elde edilen sonuçlar literatür verileri ile kıyaslanarak yorumlanmıştır. Bulgular, kırmızı meyvelere ait nektarların renk ve tat özellikleri bakımından daha çok beğeni kazandığını ve kızılcık nektarının toplum­da kolay kabul edilebilir bir ürün olabileceğini göstermiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Didin Bu kişi benim

Asiye Kızılaslan Bu kişi benim

Hasan Fenercioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Didin, M. ., Kızılaslan, A. ., & Fenercioğlu, H. . (2000). Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 25(6).
AMA Didin M, Kızılaslan A, Fenercioğlu H. Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Aralık 2000;25(6).
Chicago Didin, Mustafa, Asiye Kızılaslan, ve Hasan Fenercioğlu. “Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 25, sy. 6 (Aralık 2000).
EndNote Didin M, Kızılaslan A, Fenercioğlu H (01 Aralık 2000) Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. Gıda 25 6
IEEE M. . Didin, A. . Kızılaslan, ve H. . Fenercioğlu, “Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 25, sy. 6, 2000.
ISNAD Didin, Mustafa vd. “Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 25/6 (Aralık 2000).
JAMA Didin M, Kızılaslan A, Fenercioğlu H. Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 2000;25.
MLA Didin, Mustafa vd. “Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 25, sy. 6, 2000.
Vancouver Didin M, Kızılaslan A, Fenercioğlu H. Malatya’da Yetiştirilen Bazı Kızılcık Çeşitlerinin Nektara İşlenmeye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 2000;25(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/