BibTex RIS Kaynak Göster

Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.1984

Öz

Portakal artığının karbon kaynağı olarak kullanıldığı çalkalama kültür çalışmalarında farklı maya kültürlerinin ürümeleri ve protein sentezleri araştırılmış ve test edilen mayalar içersinde Candida utilis en yüksek protein sentezini sağlamıştır. Bu organizma ile %6.8 protein içeren 1 kg kurutulmuş portakal artığından %29.6 protein içeren 625 g kuru biyomas elde edilmiştir.   

Use of Citrus Fruit Wastes as Substrate in Yeast Production (Turkish with English Abstract)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 4, - , 01.08.1984

Öz

The growth and protein synthesis of different species of yeast was studied in shake flaks cultures using orange waste as carbon source. Amongst the yeasts examined Candida utilis showed the highest protein synthesis by giving about 625 g of dry biomass with 29.6% of protein content from one kg of dry orange waste with 6.8% of protein.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Karapınar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Karapınar, M. . (1984). Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı. Gıda, 9(4).
AMA Karapınar M. Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı. GIDA. Ağustos 1984;9(4).
Chicago Karapınar, Mehmet. “Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı”. Gıda 9, sy. 4 (Ağustos 1984).
EndNote Karapınar M (01 Ağustos 1984) Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı. Gıda 9 4
IEEE M. . Karapınar, “Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı”, GIDA, c. 9, sy. 4, 1984.
ISNAD Karapınar, Mehmet. “Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı”. Gıda 9/4 (Ağustos 1984).
JAMA Karapınar M. Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı. GIDA. 1984;9.
MLA Karapınar, Mehmet. “Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı”. Gıda, c. 9, sy. 4, 1984.
Vancouver Karapınar M. Narenciye Artıklarının Maya Proteini Üretiminde Substrat Olarak Kullanımı. GIDA. 1984;9(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/