BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Isolation and Identification of Moulds from Foodstuff (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Gıda endüstrisinde gerek kalite ve gerekse hijyen açısından küf florasının yapısı ve miktarı önemli bir ölçüttür. İnsan ve hayvan beslenmesinde temel olan gıda ve yem maddelerinin üzerinde oluşan küfler, ekonomik kayıplara neden oldukları gibi, oluşturdukları sekonder metabolizma ürünlerinin toksik etkileri ile sağlık açısından da büyük bir tehlike doğururlar. Bu nedenle küf florasının saptanmasının gıdaların mikrobiyolojik kontrolunda temel olması doğaldır. Gıdalarda küflerin izolasyonu (ayrımı) ve identifikasyon (tanısı); işleme ile azaltılabilmesi ve kontaminasyon (bulaşı) kaynaklarının ortadan kaldırılabilmesi için alınacak tedbirlere ışık tutacağından, pratikte gıda endüstrisi, sağlık ve ülke ekonomisi bakımından büyük önem taşır.

Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Gıda endüstrisinde gerek kalite ve gerekse hijyen açısından küf florasının yapısı ve miktarı önemli bir ölçüttür. İnsan ve hayvan beslenmesinde temel olan gıda ve yem maddelerinin üzerinde oluşan küfler, ekonomik kayıplara neden oldukları gibi, oluşturdukları sekonder metabolizma ürünlerinin toksik etkileri ile sağlık açısından da büyük bir tehlike doğururlar. Bu nedenle küf florasının saptanmasının gıdaların mikrobiyolojik kontrolunda temel olması doğaldır. Gıdalarda küflerin izolasyonu (ayrımı) ve identifikasyon (tanısı); işleme ile azaltılabilmesi ve kontaminasyon (bulaşı) kaynaklarının ortadan kaldırılabilmesi için alınacak tedbirlere ışık tutacağından, pratikte gıda endüstrisi, sağlık ve ülke ekonomisi bakımından büyük önem taşır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şeminur Topal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Topal, Ş. . (1984). Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 9(5).
AMA Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Ekim 1984;9(5).
Chicago Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 9, sy. 5 (Ekim 1984).
EndNote Topal Ş (01 Ekim 1984) Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. Gıda 9 5
IEEE Ş. . Topal, “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 9, sy. 5, 1984.
ISNAD Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 9/5 (Ekim 1984).
JAMA Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1984;9.
MLA Topal, Şeminur. “Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) Ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 9, sy. 5, 1984.
Vancouver Topal Ş. Gıda Maddelerinden Ayrılan (İzole Edilen) ve Tanınan (İdentifiye Edilen) Küfler Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/