BibTex RIS Kaynak Göster

Evaluation of Soybean Processing Methods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Aqueous Processing in a significant innovation in oil seed technology. Aqueous Processing refers to processing of oil seeds with water as the extracting solvent. Oil and protein can be removed simultaneously by dispersing the ground soya in water under suitably controlled conditions, into oil, solid and aqueous phases. In our further studies, production of oil and protein of the soybean and their uses in various areas will be studied.

Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Sulu yöntem, yağ içeren çekirdeklerin işlenmesinde belirgin bir yeniliktir. Bu yöntem yağlı çekirdeklerin çözücü olarak su kullanılarak işlenmesine denir. Yağ ve protein; bunları içeren çekirdeklerin toz haline getirilip uygun koşullarda su ile muamele edilerek yağ, katı ve sulu faza ayrıştırılması ile elde edilir. İlerideki çalışmalarımızda sulu yöntemle soya fasülyesinden yağ ve protein üretimi ile soya proteinin değişik alanlarda kullanımı olanakları üzerinde çalışılacaktır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Levent Bayındırlı Bu kişi benim

Suat Ungan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Bayındırlı, A. L. ., & Ungan, S. . (1984). Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. Gıda, 9(5).
AMA Bayındırlı AL, Ungan S. Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. GIDA. Ekim 1984;9(5).
Chicago Bayındırlı, A. Levent, ve Suat Ungan. “Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi”. Gıda 9, sy. 5 (Ekim 1984).
EndNote Bayındırlı AL, Ungan S (01 Ekim 1984) Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. Gıda 9 5
IEEE A. L. . Bayındırlı ve S. . Ungan, “Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi”, GIDA, c. 9, sy. 5, 1984.
ISNAD Bayındırlı, A. Levent - Ungan, Suat. “Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi”. Gıda 9/5 (Ekim 1984).
JAMA Bayındırlı AL, Ungan S. Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. GIDA. 1984;9.
MLA Bayındırlı, A. Levent ve Suat Ungan. “Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi”. Gıda, c. 9, sy. 5, 1984.
Vancouver Bayındırlı AL, Ungan S. Soya İşleme Metodlarının Değerlendirilmesi. GIDA. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/