BibTex RIS Kaynak Göster

Şalgam Suyu Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

Bu çalışmada Adana ve çevresinde çok yaygın bir fermantasyon ürünü olan “şalgam suyu” ele alınmıştır. Şalgam suyu yapımında kullanılan hammaddeler ve yapım tekniği kısaca incelendikten sonra, şalgam sularının bileşimi üzerinde durulmuştur. Piyasadan alınan örnekler üzerinde yapılan analizlerde, ortalama olarak, toplam asit miktarının 58 me/l, kurumadde miktarının 28 g/l, tuz miktarının 15 g/l ve renk indisinin 60 civarında olduğu saptanmıştır. Gerçekleştirilen bazı üretim denemeleri ile de, en iyi kalitede şalgam suyunun bulgurunu, ekşi hamur ve şalgam kullanılarak elde edildiği belirlenmiştir.

A Research on Red Carrot Juice (Turkish with English Abstract)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 5, - , 01.10.1984

Öz

In this study some characteristics of “shalgam beverage”, a kind of fermented product, widely consumed in Adana and its vicinity were evaluated. Raw materials and processing techniques were first investigated and then compositions of “shalgam beverage” samples obtained from 10 well-known producers in Adana were determined. The average acidity, total solids content, salt content and color index were found to be 58 meq/l, 18 g/l, 15 g/l and 60, respectively. Among the various formulations used to produce “shalgam beverage” in the laboratory, bulgurunu (finely ground bulgur containing some bran), sour dough, and turnips were found to produce the best tasting “shalgam beverage”.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Canbaş Bu kişi benim

Hasan Fenercioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Canbaş, A. ., & Fenercioğlu, H. . (1984). Şalgam Suyu Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 9(5).
AMA Canbaş A, Fenercioğlu H. Şalgam Suyu Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ekim 1984;9(5).
Chicago Canbaş, Ahmet, ve Hasan Fenercioğlu. “Şalgam Suyu Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 9, sy. 5 (Ekim 1984).
EndNote Canbaş A, Fenercioğlu H (01 Ekim 1984) Şalgam Suyu Üzerinde bir Araştırma. Gıda 9 5
IEEE A. . Canbaş ve H. . Fenercioğlu, “Şalgam Suyu Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 9, sy. 5, 1984.
ISNAD Canbaş, Ahmet - Fenercioğlu, Hasan. “Şalgam Suyu Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 9/5 (Ekim 1984).
JAMA Canbaş A, Fenercioğlu H. Şalgam Suyu Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1984;9.
MLA Canbaş, Ahmet ve Hasan Fenercioğlu. “Şalgam Suyu Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 9, sy. 5, 1984.
Vancouver Canbaş A, Fenercioğlu H. Şalgam Suyu Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1984;9(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/