BibTex RIS Kaynak Göster

Basic Quality Parameters of the Turkish Wheat Flours in Relation to Oriental Noodlemaking (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 6, - , 01.12.2001

Öz

In this study the suitability of Turkish commercial wheat flours for noodle making which is a popular product in Far Eastern countries, was studied. Moisture, ash, protein, falling number, wet and dry gluten, farinograph and extensograph analysis were carried out investigated in flour samples which were obtained from seven geographical regions of Turkey and their effects on noodle quality were. In terms of cooking tests, a statistically significant relation was detected between the cooked weight of noodles and protein content, dry gluten content and farinograph stability values of flour samples.  

Türkiye'de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 6, - , 01.12.2001

Öz

Bu çalışmada Türkiye'de üretilen ticari unların, Uzak Doğu ülkelerinde oldukça popüler bir gıda maddesi olan eriştenin üretimine uygunluğu incelenmiştir. Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden temin edilen toplam 28 adet (Tip 1 ve Tip 2) un örneklerinde nem, kül, protein, düşme sayısı, yaş ve kuru glüten, gluten indeks, FY testi, farinograf ve ekstensograf denemeleri yapılmış ve bunların erişte kalitesine etkileri araştırılmıştır. Eriştelerde yapılan denemelere göre pişme ağırlığı özelliğiyle, unun protein içeriği, kuru glüten miktarı ve farinograf sabilite değeri arasında istatistiksel olarak önemli bir ilişki saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Çağlar Tülbek Bu kişi benim

M. Hikmet Boyacıoğlu Bu kişi benim

Dilek Boyacıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Tülbek, M. Ç. ., Boyacıoğlu, M. H. ., & Boyacıoğlu, D. . (2001). Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. Gıda, 26(6).
AMA Tülbek MÇ, Boyacıoğlu MH, Boyacıoğlu D. Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. GIDA. Aralık 2001;26(6).
Chicago Tülbek, M. Çağlar, M. Hikmet Boyacıoğlu, ve Dilek Boyacıoğlu. “Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi”. Gıda 26, sy. 6 (Aralık 2001).
EndNote Tülbek MÇ, Boyacıoğlu MH, Boyacıoğlu D (01 Aralık 2001) Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. Gıda 26 6
IEEE M. Ç. . Tülbek, M. H. . Boyacıoğlu, ve D. . Boyacıoğlu, “Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi”, GIDA, c. 26, sy. 6, 2001.
ISNAD Tülbek, M. Çağlar vd. “Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi”. Gıda 26/6 (Aralık 2001).
JAMA Tülbek MÇ, Boyacıoğlu MH, Boyacıoğlu D. Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. GIDA. 2001;26.
MLA Tülbek, M. Çağlar vd. “Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi”. Gıda, c. 26, sy. 6, 2001.
Vancouver Tülbek MÇ, Boyacıoğlu MH, Boyacıoğlu D. Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. GIDA. 2001;26(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/