BibTex RIS Kaynak Göster

Researches on Certain Properties of Rapeseed and Rapeseed Oil with Low Levels of Erucic Acid (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

In this study; some properties of low erusic acid rapeseed and its oil were investigated. For this aim, fourteen different rapeseed varieties were used. According to the results; in rapeseeds; water ratio 4.57-5.64% 1000 seed weight in dry matter 2.51-6.18 g, crude fiber ratio in oil-free matter 11.54-18.17%, protein ratio in dry matter 17.16-25.26% and oil ratio in dry matter 33.45-49.50% were found. The relative density 0.9150-0.9265, refractive index  1.4685-1.4721, free fatty acids 0.22-0.59%, peroxide value 3.11-8.24 MeO2/kg, iodine value 102.0-115.1, saponification value 178-185 and unsaponifiable matter 0.35-0.71% were found in petroleum ether extracted oil.   

Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 1, - , 01.02.1992

Öz

Bu çalışmada, düşük erüsik asitli kolza tohumu ve yağlarının bazı özellikleri araştırılmıştır. Bu amaçla ondört farklı kolza çeşidi kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; kolza tohumlarında rutubet oranı %4.57-5.64, bin tane ağırlığı kurumaddede 2.51-6.18 g, ham selüloz oranı yağsız kurumaddede %11.54-18.17, protein oranı kurumaddede %17.16-25.26 ve yağ oranı kurumaddede %33.45-49.50 arasındadır. Tohumlardan petrol eteri ekstraksiyonuyla elde edilen yağlarda ise özgül ağırlık 0.9150-0.9265, kırılma indisi  1.4685-1.4721, serbest yağ asitleri %0.22-0.59, peroksit sayısı 3.11-8.24 MeO2/kg, iyot sayısı 102.0-115.1 sabunlaşma sayısı 178-185 ve sabunlaşmayan madde miktarı %0.35-0.71 arasında bulunmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Tekin Bu kişi benim

Ayten Doğan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tekin, A. ., & Doğan, A. . (1992). Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Gıda, 17(1).
AMA Tekin A, Doğan A. Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar. GIDA. Şubat 1992;17(1).
Chicago Tekin, Aziz, ve Ayten Doğan. “Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu Ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17, sy. 1 (Şubat 1992).
EndNote Tekin A, Doğan A (01 Şubat 1992) Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Gıda 17 1
IEEE A. . Tekin ve A. . Doğan, “Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar”, GIDA, c. 17, sy. 1, 1992.
ISNAD Tekin, Aziz - Doğan, Ayten. “Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu Ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar”. Gıda 17/1 (Şubat 1992).
JAMA Tekin A, Doğan A. Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1992;17.
MLA Tekin, Aziz ve Ayten Doğan. “Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu Ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar”. Gıda, c. 17, sy. 1, 1992.
Vancouver Tekin A, Doğan A. Düşük Erüsik Asitli Kolza Tohumu ve Yağlarının Bazı Özellikleri Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1992;17(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/