BibTex RIS Kaynak Göster

A Technological Research Study on the Processing of Wine from White Emir Grapes Grown in Nevşehir-Ürgüp Region of Turkey (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

In this study, effects of fermentation temperature and bentonite on the quality of wine made from Emir variety of grapes of Nevşehir-Ürgüp region were determined. Grapes were crushed through roller-crusher and pressed in a horizontal press. The grape juice was divided into four separate fiberglass containers of 500 litre. Two of these containers were kept at 23-24 oC, and the other two containers were kept at 18 oC during fermentation. Before the fermentation 0.4 g/l bentonite was added into one of the containers in each group. After fermentation the wines were stored at 10 oC, and filtered prior to bottling. Then, chemical and sensory analyses were realised and, the influence of treatments on quality was determined. The results of the experiments showed that the fermentation at 18 oC and addition of bentonite had a positive effect on the quality of wine.   

Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

Bu çalışmada, Nevşehir-Ürgüp yöresi Emir üzümleri ile gerçekleştirilen denemelerde şarap yapımında uygulanan işlemlerden fermentasyon sıcaklığı ve şıraya bentonit uygulaması ele alınmıştır. Üzümler, üzüm ezme değirmeninden geçirilerek ezilmiş ve horizantal bir preste sıkılmıştır. Elde edilen şıra 500’er l’lik dört ayrı tanka eşit miktarlarda dağıtılmıştır. Tanklardan ikisi sıcaklığı 23-24 oC olan bir odaya diğer ikisi de sıcaklığı 18 oC olan diğer bir odaya alınmıştır. Her odadaki iki tanktan birine 0.4 g/l bentonit ilave edilmiştir. Fermantasyondan sonra şaraplar sıcaklığı 10 oC olan bir odada dinlendirilmiş ve süzme işleminden sonra şişelenmiştir. Elde olunan şarapların kimyasal ve duyusal analizleri yapılarak uygulanan işlemlerin kalite üzerindeki etkileri incelenmiştir. Denemelerden elde edilen sonuçlar, fermantasyon sıcaklığını 18 oC civarında tutmanın ve bentonit uygulamasının şarapların kalitesini olumlu yönde etkilediklerini göstermiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Canbaş Bu kişi benim

Turgut Cabaroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Canbaş, A. ., & Cabaroğlu, T. . (1992). Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma. Gıda, 17(2).
AMA Canbaş A, Cabaroğlu T. Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma. GIDA. Nisan 1992;17(2).
Chicago Canbaş, Ahmet, ve Turgut Cabaroğlu. “Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma”. Gıda 17, sy. 2 (Nisan 1992).
EndNote Canbaş A, Cabaroğlu T (01 Nisan 1992) Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma. Gıda 17 2
IEEE A. . Canbaş ve T. . Cabaroğlu, “Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma”, GIDA, c. 17, sy. 2, 1992.
ISNAD Canbaş, Ahmet - Cabaroğlu, Turgut. “Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma”. Gıda 17/2 (Nisan 1992).
JAMA Canbaş A, Cabaroğlu T. Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma. GIDA. 1992;17.
MLA Canbaş, Ahmet ve Turgut Cabaroğlu. “Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma”. Gıda, c. 17, sy. 2, 1992.
Vancouver Canbaş A, Cabaroğlu T. Nevşehir-Ürgüp Yöresi Şarapçılık Beyaz Emir Üzümü Üzerinde Teknolojik Araştırma. GIDA. 1992;17(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/