BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Interaction between Yeast and Lactobacilli on Stability (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

Maya ve Laktik asit bakterilerinin çeşitli kombinasyonları gıda, içki ve meşrubat fermentasyonlarının bir çoğunda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu kombinasyonların kayda değer ve teknolojik bakımdan önemli bir özelliği fermentasyona uğratılan hammaddelerin yapısında doğal olarak bulunan organizmalara karşı dominant hale gelmeleridir. Mayalarca üretilen alkol olsun, bakterilerce üretilen asit olsun yada fermentasyonların neden olduğu anaerobiozis olsun, hepsinin sistemde bulunan istenmeyen mikroorganizmaların bazılarının inhibe edilmelerindeki rolleri çok iyi bilinen bir gerçek olmasına rağmen bu etkileşimi her zaman uygun bilimsel gerçeklerle açıklamak oldukça zordur. Bu derlemede maya ile bakterilerin birlikte yer aldığı fermentasyonlar ve bunların önemli yönleri irdelenmiştir.

Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

Maya ve Laktik asit bakterilerinin çeşitli kombinasyonları gıda, içki ve meşrubat fermentasyonlarının bir çoğunda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu kombinasyonların kayda değer ve teknolojik bakımdan önemli bir özelliği fermentasyona uğratılan hammaddelerin yapısında doğal olarak bulunan organizmalara karşı dominant hale gelmeleridir. Mayalarca üretilen alkol olsun, bakterilerce üretilen asit olsun yada fermentasyonların neden olduğu anaerobiozis olsun, hepsinin sistemde bulunan istenmeyen mikroorganizmaların bazılarının inhibe edilmelerindeki rolleri çok iyi bilinen bir gerçek olmasına rağmen bu etkileşimi her zaman uygun bilimsel gerçeklerle açıklamak oldukça zordur. Bu derlemede maya ile bakterilerin birlikte yer aldığı fermentasyonlar ve bunların önemli yönleri irdelenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necati Akbulut Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Akbulut, N. ., & Kınık, Ö. . (1992). Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü. Gıda, 17(4).
AMA Akbulut N, Kınık Ö. Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü. GIDA. Ağustos 1992;17(4).
Chicago Akbulut, Necati, ve Özer Kınık. “Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü”. Gıda 17, sy. 4 (Ağustos 1992).
EndNote Akbulut N, Kınık Ö (01 Ağustos 1992) Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü. Gıda 17 4
IEEE N. . Akbulut ve Ö. . Kınık, “Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü”, GIDA, c. 17, sy. 4, 1992.
ISNAD Akbulut, Necati - Kınık, Özer. “Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü”. Gıda 17/4 (Ağustos 1992).
JAMA Akbulut N, Kınık Ö. Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü. GIDA. 1992;17.
MLA Akbulut, Necati ve Özer Kınık. “Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü”. Gıda, c. 17, sy. 4, 1992.
Vancouver Akbulut N, Kınık Ö. Stabilitede Maya-Laktobasil Etkileşiminin Rolü. GIDA. 1992;17(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/