BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on the Identification of Isolated Lactic Acid Bacteria, and on the Developing Microorganisms During the Fermentation of Salgam Juice (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 5, - , 01.10.1992

Öz

In this study by obtaining sour dough spontaneously, şalgam juice has been produced. Microbial flora which grew and developed during fermentation has been examined. Besides, lactic acid bacteria which effected fermentation have been identified. As a result, Lactobacillus plantarum spp. arabinosus, L. brevis and L. fermentum have been isolated from şalgam juice.

Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 5, - , 01.10.1992

Öz

Bu çalışmada spontan olarak ekşi hamur elde edilerek, şalgam suyu üretilmiştir. Fermentasyon süresince gelişen mikrobiyal flora incelenmiş ve ayrıca fermentasyonda etkin olan laktik asit bakterilerinin tanımlanması yoluna gidilmiştir. Sonuçta, şalgam suyundan Lactobacillus plantarum spp. arabinosus, L. fermentum ve L. brevis izole edilmişlerdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zerrin Erginkaya Bu kişi benim

W. P. Hammes Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Erginkaya, Z. ., & Hammes, W. P. . (1992). Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. Gıda, 17(5).
AMA Erginkaya Z, Hammes WP. Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ekim 1992;17(5).
Chicago Erginkaya, Zerrin, ve W. P. Hammes. “Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi Ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 17, sy. 5 (Ekim 1992).
EndNote Erginkaya Z, Hammes WP (01 Ekim 1992) Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. Gıda 17 5
IEEE Z. . Erginkaya ve W. P. . Hammes, “Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 17, sy. 5, 1992.
ISNAD Erginkaya, Zerrin - Hammes, W. P. “Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi Ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 17/5 (Ekim 1992).
JAMA Erginkaya Z, Hammes WP. Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1992;17.
MLA Erginkaya, Zerrin ve W. P. Hammes. “Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi Ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 17, sy. 5, 1992.
Vancouver Erginkaya Z, Hammes WP. Şalgam Suyu Fermentasyonu Sırasında Mikroorganizmaların Gelişimi ve İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanmaları Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1992;17(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/