BibTex RIS Kaynak Göster

Immobilized Enzymes and Their Use in Food Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Immobilized biocatalysts (enzymes, living and nonliving microorganisms) have recently gained considerable attraction. The advantages of the immobilized enzymes can be stated as follows 1. The stability of the enzyme increases and can be used several times, 2. The purity and the quality of the product increases because the enzyme can be easily separated, 3. It is used in continuous reactor systems.   

İmmobilize Enzimler ve Besin Endüstrisinde Kullanılması

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

İmmobilize biyokatalizörler (enzimler, canlı ve cansız mikroorganizmalar) son yıllarda gittikçe artan bir ilgi toplamışlardır. İmmobilize enzimlerin avantajları: 1. Enzimlerin kararlılığı artar ve birçok kez kullanma olanağı ortaya çıkar, 2. Reaksiyon ortamında dağılmadığı için ürünlerin saflığı ve kalitesi artar, 3. Sürekli reaktör sistemlerinde kullanılır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selma Ateş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ateş, S. . (1993). İmmobilize Enzimler ve Besin Endüstrisinde Kullanılması. Gıda, 18(2).
AMA Ateş S. İmmobilize Enzimler ve Besin Endüstrisinde Kullanılması. GIDA. Nisan 1993;18(2).
Chicago Ateş, Selma. “İmmobilize Enzimler Ve Besin Endüstrisinde Kullanılması”. Gıda 18, sy. 2 (Nisan 1993).
EndNote Ateş S (01 Nisan 1993) İmmobilize Enzimler ve Besin Endüstrisinde Kullanılması. Gıda 18 2
IEEE S. . Ateş, “İmmobilize Enzimler ve Besin Endüstrisinde Kullanılması”, GIDA, c. 18, sy. 2, 1993.
ISNAD Ateş, Selma. “İmmobilize Enzimler Ve Besin Endüstrisinde Kullanılması”. Gıda 18/2 (Nisan 1993).
JAMA Ateş S. İmmobilize Enzimler ve Besin Endüstrisinde Kullanılması. GIDA. 1993;18.
MLA Ateş, Selma. “İmmobilize Enzimler Ve Besin Endüstrisinde Kullanılması”. Gıda, c. 18, sy. 2, 1993.
Vancouver Ateş S. İmmobilize Enzimler ve Besin Endüstrisinde Kullanılması. GIDA. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/