BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Nitrite Determination of Cheeses Produced in Thrace Region (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 5, - , 01.10.1993

Öz

Nitrate and nitrite are used as an antimicrobial agent in cheese against swelling; which is an indication of microbial contamination during the ripening period; in particular for Clostridium. Nitrite can be added directly during the cheese making process or may stem from by reduction of nitrate. In addition to this, it might be exist in milk as environmental residue substance. Using of Nitrate-nitric in cheese was banned by Turkish Food Codex. In order to determine these agents that could be used by cheese manufactures. 82 cheese samples were analysed. All sample were collected from different dairies in Thrace Region, one of the most important cheese production areas in Turkey. In 27 of these samples were found nitrite ranging between 0.189-191.643 ppm levels.

Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine bir Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 5, - , 01.10.1993

Öz

Nitrat ve nitritler peynirlerde olgunlaşma esnasında Clostridium’ların oluşturduğu geç şişme olaylarını önlemek için, antibakteriyel madde olarak kullanılır. Bunun yanında sütlerde çevresel kalıntı maddesi olarak bulunabilir. Nitritler, nitratların indirgenmesi sonucu da oluşabilir. Bu hususlar dikkate alınarak Trakya Bölgesinde üretilmiş 82 adet değişik peynir çeşidi (22 Kaşar, 59 Beyaz, 1 Eritme) nitrit katkı-kalıntı düzeyi bakımından incelenmiştir. Örneklerin 27 adedinde nitrit tespit edilmiştir. Nitrit miktarları 0.189-191.64 mg/kg olmuştur.    

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Harun Dıraman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Dıraman, H. . (1993). Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 18(5).
AMA Dıraman H. Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ekim 1993;18(5).
Chicago Dıraman, Harun. “Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 18, sy. 5 (Ekim 1993).
EndNote Dıraman H (01 Ekim 1993) Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine bir Araştırma. Gıda 18 5
IEEE H. . Dıraman, “Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 18, sy. 5, 1993.
ISNAD Dıraman, Harun. “Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 18/5 (Ekim 1993).
JAMA Dıraman H. Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1993;18.
MLA Dıraman, Harun. “Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 18, sy. 5, 1993.
Vancouver Dıraman H. Trakya Bölgesinde Üretilen Çeşitli Tip Peynirlerde Nitrit Aranması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1993;18(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/